Mainos
Mainos

Tämä on naisten osuus johtoportaassa

Naisia on johtoportaassa tasa-arvoisimmissakin työpaikoissa alle 15 prosenttia. Huonoin tilanne on autoalalla, jossa johtotehtävissä työskentelee naisia reilu kuusi prosenttia, CNN uutisoi.

Naisten osuus johtoportaassa on yhä häviävän pieni. Tämän osoittaa CNN:n katsaus, jossa naisten työntekoa on tarkasteltu ammattialoittain. Tiedot on kerätty maailmanlaajuisesti 45 eri maasta ja yli 4300 eri yrityksestä. Yli 15 prosenttiin ei ylletty millään alalla.

Eniten naisia on johtoasemassa jälleenmyynnin ja median palveluksessa. Luvut jäävät kuitenkin pieniksi. Jälleenmyynnin parissa johtoportaassa työskentelee 14,49 prosenttia naisia, kun taas media-alalla johtotehtäviin on päätynyt 14,47 prosenttia naisia. Vähiten naisia näkyy johtotehtävissä autoalalla (6,2 prosenttia) sekä peruspalveluiden (7,2) parissa.


AVA

Lähde:CNN

Kuva: Shutterstock

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot