Mainos
Mainos

Tiesitkö: Koirakin voi olla pessimisti

Jopa ihmisen paras ystävä voi suhtautua elämään pessimistisesti.

Bristolin yliopiston tutkimuksen mukaan koirakin voi olla pessimisti. Optimismi auttaa koiraa, sillä positiivisesti elämään suhtautuva koira ei esimerkiksi koe yhtä paljon ahdistusta yksin jäädessään verrattuna pessimistiseen koiraan, kertoo The Times of India.

Koirien optimistisuutta testattiin ruokakulhojen avulla: täysi ruokakippo asetettiin kokeessa aina huoneen tiettyyn nurkkaan ja tyhjä aina toiseen. Kulhoja asetettiin myös muualle huoneessa. Ne koirat, jotka juoksivat innoissaan jokaisen kulhon luo uskoen aina saavansa ruokaa, saivat "positiivisen" leiman.

Professori MikeMendl'n mukaan kokeessa havaittiin, että eroahdistuksen oireista, kuten haukkumisesta ja asioiden tuhoamisesta kärsivät koirat olivat usein myös pessimistejä.

Tohtori SamanthaGainesin mukaan tutkimus vihjaa, että osalla koirista on piilotettuja negatiivisia tunteita. Gainesin mukaan jotkut omistajat uskovat edelleen, ettei eroahdistusta tarvitse huomioida tai hoitaa mitenkään. Tämä ei kuitenkaan ole totta, sillä eroahdistus aiheuttaa lemmikille stressiä. Myös naapurit saattavat häiriintyä ulisevasta tai haukkuvasta koirasta, joten eroahdistukseen tulisikin aina hakea apua.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuva: Colourbox

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot