Mainos
Mainos

Tiesitkö: Tämän vuoksi perunat kannattaa syödä kylminä

Ruoan terveellisyys ei aina riipu ainoastaan itse aineksesta, vaan oma vaikutuksensa on myös ruoan valmistus- sekä syömistavalla.

Tiesitkö, että perunat kannattaa syödä kylminä, jos haluat syödä ne mahdollisimman terveellisessä muodossa? Kylmien perunoiden glykeeminen indeksi on nimittäin pienempi, eli perunat vaikuttavat tällöin tasaisemmin ja vähäisemmin verensokerin heilahteluun.

Kun perunoita keitetään, niiden tärkkelyssolut turpoavat ja alkavat hajota. Tämä prosessi tunnetaan myös nimellä gelatinisoituminen. Gelatinisoituminen mahdollistaa sen, että perunat hajoavat ruoansulatuksessa helpommin.

Mutta jos annat perunoidesi vielä jäähtyä kylmäksi keittämisen jälkeen, osa perunan tärkkelyksestä muuttuu kestäväksi tärkkelykseksi. Tämä kestävä tärkkelys päätyy kuidun lailla paksusuoleen, jossa sen uskotaan parantavan suoliston säännöllisyyttä.

Lähde: Bastyrcenter

(MTV3)

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme