Mainos
Mainos

Tutkimus: Aivokuolleen kanssa voi kommunikoida

Tiedemiesten mukaan vegetatiivisessa tilassa olevan henkilön kanssa on mahdollista keskustella.

Englantilaiset ja belgialaiset tiedemiehet ovat havainneet, että vegetatiivisessa tilassa olevat ihmiset voivat vastata heille esitettyihin kysymyksiin. Aivoskannauksen aikana havaittiin, että koomapotilaat voivat muuttaa aivojensa aktiivisuutta ja näin ollen kommunikoida, kertoo economist.com.

Kaksi eri työryhmää on neljän vuoden ajan skannannut 23 potilaan aivoja. Neljä potilasta pystyi vastamaan kyllä- ja ei -vastauksia vaativiin kysymyksiin oikein ja johdonmukaisesti. Potilaiden käskettiin ajatella tenniksenpeluuta, jos he halusivat antaa yhden vastauksen, ja kävelemistä talon ympäri, jos he halusivat antaa toisen.

Tulosten perusteella voidaan päätellä, että osa "tiedottomista" potilaista on itse asiassa enemmän tietoisia kuin päällepäin näyttää. Koska potilaat kykenevät vastaamaan kysymyksiin, ei heitä voida käytännössä enää pitää vegetatiivisessa tilassa olevina.

MTV3/Helmi

Lähde: Economist.com

Kuva: Colourbox

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme