Mainos
Mainos

Tutkimus: Avioliitto vaarantaa miesten kuulon

Tuoreen tutkimuksen mukaan naimisissa olevilla miehillä on lähes kolme kertaa suurempi riski huonokuuloisuuteen kuin naisilla.

Medindia.net -terveyssivusto kertoi tutkimuksesta, jonka mukaan naimisissa olevien miesten kuulo heikkenee naisia todennäköisemmin.

Tutkimuksessa analysoitiin 5290 20–69-vuotiaan ihmisen audiometrisen testin tuloksia. Tutkimuksessa selvisi, että 13 prosentilla testatuista oli melun aiheuttama kuulon alenema, ja miehellä oli 2,5 kertaa naisia suurempi todennäköisyys kuulua siihen joukkoon. Eniten kuulon heikentymistä todettiin nimenomaan naimisissa olevilla miehillä, kertoo Huoltamo.com -sivusto.

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston mukaan melun aiheuttama kuulon alenema johtuu yleisimmin pitkäaikaisesta altistumisesta voimakkaalle melulle. Sen ensimmäinen oire on tavallisimmillaan korkeiden äänien heikentynyt kuuleminen. Mikäli liiallista melua aiheuttavaan ongelmaan ei puututa, tulee alenemasta kärsivän henkilön kuulo heikkenemän entisestään, virasto kertoo.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Huoltamo.com

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme