Mainos
Mainos

Tutkimus: Ehkäisypillerit kasvattavat aivoja

Ehkäisypillereiden sivuvaikutuksista kohistaan aika-ajoin. Erään tutkimuksen mukaan e-pillerit voivat jopa kasvattaa aivojen kokoa.

Itävaltalaisen Salzburgin yliopiston tutkimuksen mukaan ehkäisypillerit voivat kasvattaa aivojen kokoa, kertoo themedguru.com. Koon kasvu voisi vaikuttaa suotuisasti muistiin ja sosiaalisiin taitoihin.

Saksalaisten tiedemiesten tekemässä tutkimuksessa havainnoitiin 3,5 miljoonaa e-pillereitä syövää brittinaista. Tiedemiehet myös kuvasivat 14 miehen ja 28 naisen aivoja tehokkailla kameroilla.

Jos kuvattu nainen oli syönyt ehkäisypillereitä, otetuissa kuvissa näkyi selkeää kasvua niillä aivoalueilla, jotka vastasivat henkilön muistista ja keskustelutaidosta.

Daily Mail -lehden mukaan raskaudenehkäisy aiheutti aivojen koossa kolmen prosentin kasvun. Vielä ei ole tiedossa, palautuvatko aivot alkuperäiseen kokoonsa, jos ehkäisypillereiden syöminen lopetetaan.

MTV3/Helmi

Lähde: Themedguru.com

Kuva: Shutterstock

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme