Mainos
Mainos

Tutkimus: Englannissa kummittelee urakalla

Aaveita todella on olemassa, ainakin Englannissa. Tutkimuksen mukaan neljännes saarivaltion asukeista on kokenut jotain yliluonnollista.

Yhdistyneiden kansakuntien aikuisväestöstä 25 prosenttia kertoo kohdanneensa kummituksen tai muun yliluonnollisen hahmon. Vuonna 1950 aikuisista vain seitsemän prosenttia kertoi kohdanneensa jotain yliluonnollista. Vuonna 1990 luku pomppasi 14 prosenttiin, vuonna 2003 taas 19 prosenttiin.

Tutkimuksen tehnyt professori Richard Wiseman Hertfordshiren yliopistosta syyttää kummittelun lisääntymisestä televisiota, kertoo metro.co.uk.

– Televisiossa on ollut paljon kummituksiin liittyviä ohjelmia. Epäilen, että ihmisten on tästä syystä helpompi luokitella tietyt kokemukset, kuten lattialautojen narina, kummitteluksi, Wiseman sanoo.

Eniten yliluonnollisia kohtaamisia löytyi muun muassa Yorkshiresta, Walesista ja Humbersidesta. Lontoossa kummittelee tutkimuksen mukaan vain vähän, sillä vain viidesosa siellä eläjistä tunnusti kokeneensa jotakin aavemaista.

MTV3/Helmi

Lähde: Metro.co.uk

Kuva: Shutterstock

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot