Mainos
Mainos

Tutkimus: Facebook auttaa tunnistamaan masennuksen

Tuore tutkimus kertoo, että Facebookia voidaan hyödyntää masennuksesta kärsivien tunnistamisessa.

Facebook on muokannut ihmisten tapaa kommunikoida ja pitää yhteyksiä. UW-Madisonin maanantaina julkaisemassa tutkimuksessa kartoitettiin 200 opiskelijan Facebook profiileja ja todettiin, että ihmiset saavat tukea sosiaalisessa mediassa tunteiden ilmaisuun.

Tutkimusryhmän mukaan Facebook voi toimia eräänlaisena minitukiryhmänä masennuksesta kärsiville, kertoo weau.com. Tutkimuksen mukaan 25 prosenttia ihmisistä ilmaisee eri tavoin masennusoireita Facebookin statuspäivityksissä.

– Ihmiset ovat aika huolettomia kertomaan, miten heidän elämässään menee. Näin Facebook on vaikuttanut meihin. Nuoret hakevat aiempaa helpommin apua ja puhuvat myös siitä, mikä on hyvä juttu. He kertovat asioistaan ja pystyvät sanomaan, että on todella ok pyytää apua, UW-Stoutin opiskelijoiden neuvontapalvelun johtaja John Achter kommentoi tutkimusta.

MTV3/Helmi

Lähde: Weau.com

Kuva: Shutterstock

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme