Mainos
Mainos

Tutkimus: Ihmisellä voi olla yliluonnollisia kykyjä

Amerikkalainen tutkimus väittää, että ihmisillä voi olla yliluonnollisia kykyjä. Mikä on totuus?

Cornellin yliopiston professori Daryl Bem väittää, että ihmisellä voi olla yliluonnollisia lahjoja, kuten kyky nähdä tulevaisuuteen tai vaikuttaa asioihin ennen kuin ne tapahtuvat, kertoo Scienceray.com -sivusto. Professori Bem perustaa väittämänsä tutkimukseen, jossa oli mukana yli 100 vapaaehtoista tutkittavaa.

Bem teki tutkimuskohteilleen yhdeksän eri koetta. Eräässä kokeessa vapaaehtoisten täytyi painaa mieleensä lista sanoja. Kun heiltä myöhemmin kuulusteltiin näitä sanoja, huomattiin, että jotkut sanat jäävät paremmin päähän kuin toiset. Nämä sanat sattuivat olemaan juuri niitä, joita tutkijat olivat päättäneet kysyä etukäteen.

Toisessa tutkimuksessa vapaaehtoisten täytyi valita kahdesta peitetystä tietokoneesta se, jonka ruudulla he uskoivat olevan eroottista materiaalia. Professori Bemin mukaan vapaaehtoiset veikkasivat oikein niin monta kertaa, että kyseessä ei voinut olla vain sattumaa.

Amerikkalainen psykologi Joachim Krueger teilaa professori Bemin tutkimuksen ja pitää sitä naurettavana. Tutkimusmetodeita hän kuitenkin pitää luotettavina. Tutkimuksen julkaisi The New Scientist.

Ihmisen yliluonnolliset kyvyt ovat pääosassa myös AVA-kanavan Selvänäkijä John Edward -talkshowssa, jossa selvänäkijä välittää kuolleiden viestejä studioyleisölleen.

AVA-kanavalla lauantaina 15.10. kello 23.50.

AVA

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot