Mainos
Mainos

Tutkimus: Mitä enemmän naurat, sitä enemmän kestät kipua

Tuoreen tutkimuksen mukaan nauraminen helpottaa kipua.

Kunnon naurut eivät vain paranna mielialaa, vaan lisäävät myös kivunsietokykyä. Oxfordin yliopiston tuoreessa tutkimuksessa todettiin, että aito nauru helpottaa ikäviäkin tuntemuksia.

– Nauraminen on fyysisesti hyvin raskasta ja kaikki mikä rasittaa kroppaa fyysisesti, vapauttaa endorfiineja. Naurusta syntyvä hyvänolon tunne on yhtä luonnollinen reaktio kuin kivun tunne, tutkijat perustelevat.

Tutkimuksessa todettiin että vain aito nauru saa aikaan reaktion, josta vapautuu endorfiineja.

Tutkimukseen osallistuneista osa katsoi komediaesityksiä ja osa katsoi draamasarjaa. Katselun jälkeen osallistujille tuotettiin kipua. Tutkimusta varten kivunsietokykyä testattiin sekä kylmässä että tuottamalla lihaskipua.

Testit osoittivat, että komediaa katsoneiden kivunsietokyky oli selvästi korkeampi kuin niiden, jotka olivat katsoneet draamasarjaa.

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Daily Mail

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot