Mainos
Mainos

Tutkimus paljastaa: Tältä näyttää suhteesi tulevaisuus

Tuleeko sinusta riitaisa vai leppoisa eläkeläinen? Uusi tutkimus paljastaa, minkälaiselta vanhuutesi näyttää kumppanisi kanssa.

Oletko koskaan tullut miettineeksi, miltä vanhuutesi kumppanisi kanssa tulee näyttämään? Oletko rakkaasi kanssa niitä pariskuntia, jotka kävelevät käsi kädessä 80-vuotiaanakin, vai kuulutteko kinasteleviin pareihin, jotka tiuskivat jatkuvasti toisilleen? Uusin tutkimus antaa viitteitä siitä, minkälaiseksi tulevaisuutesi rakkaasi kanssa muodostuu. Asiasta uutisoi cosmopolitan.com.

Amerikkalaisissa yliopistoissa tehtyyn tutkimukseen haastateltiin yli 2000 naimisissa olevaa miestä ja naista. Tutkijat saivat selville, että "konfliktitaso" pysyy yllättävän samanlaisena ihmissuhteen alusta loppuun. Journal of Family Issuesissa julkaistun tutkimuksen mukaan harvoin riitelevät pysyvät rauhaa rakastavina myöhemmällä iälläkin. Ja päinvastoin: mikäli ajaudut nyt riitoihin useasti, teet niin todennäköisesti myös tulevaisuudessa.

Riitojen ei tarvitse kertoa mitään avioliiton onnellisuudesta, mutta tutkimuksen mukaan riitaisan pariskunnan kannattaa tuskin odottaa seesteisiä eläkepäiviä. Poikkeuksiakin on tosin olemassa. Kun tutkimukseen osallistuneet kokivat elämää mullistavan kriisin, kuten vakavan sairastumisen, työttömyyden tai päihdeongelman, ihmisen oma konfliktitaso muuttui. Tutkijat panivat merkille, että jotkut konfliktit ovat oikeastaan hyvä asia, eikä ainainen riitojen välttely ole hyvä asia, sillä riidattomuus voi tarkoittaa, ettei kumppani panosta suhteeseen.

Tutkijoiden mukaan avioliitto tulee kestämään todennäköisemmin, kun sekä mies että nainen ajattelevat, että liitto kestää koko elämän. Oikea asenne tekee avioliitosta myös onnellisemman ja antaa eväitä konfliktien käsittelyyn.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde:cosmopolitan.com

Kuvat: Shutterstock/Yan Lev, Goodluz

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot