Mainos
Mainos

Tutkimus: Yömyssy ei kannata

Uusi tutkimus osoittaa, että yömyssy ei ole hyväksi, Female First raportoi.

Alkoholin on pitkään uskottu auttavan saamaan unen päästä kiinni. Uusimman tutkimuksen mukaan yömyssy aiheuttaa kuitenkin unettomuutta.

Japanilaisessa Akitan yliopistossa tehty tutkimus paljastaa, että alkoholi helpottaa kyllä nukahtamista, mutta unen laatu kärsii. Drinkin nauttiminen ennen nukahtamista syventää unta puoleksi yöksi, mutta loppuyö sujuu levottomasti. Ihmiset, jotka nauttivat alkoholia ennen nukkumaan menoa, heräävät myös aikaisemmin kuin tavallisesti.

Tutkimusryhmä antoi koehenkilöille iltaisin kolme annosta alkoholia kolmen viikon ajan. Uniongelmien lisäksi alkoholi häiritsi ruoansulatusta ja aiheutti muita sairauksia.

– Tutkimus osoittaa, että alkoholi aiheuttaa ennemminkin unettomuutta kuin antaa hyvän unen, tutkimusryhmä toteaa.

MTV3/Helmi

Lähde: femalefirst.co.uk

Kuva: Shutterstock/Dimitri Melkinov

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot