Mainos
Mainos

Työnantaja, älä kiellä Facebookin käyttöä työpaikalla – tässä syy

Työnantaja voi kieltää Facebookin ja muiden nettisivujen käytön työajalla, mutta saattaa samalla tehdä itselleen hallaa, kertoo tutkimus.

Tutkimuksen mukaan netin selaileminen työpäivän aikana voi parantaa työtehoa. Työtekoa parantaakseen surffailun täytyy olla tarpeeksi aivotonta, rentoa selailua, kertoo huffingtonpost.com.

Tutkijat jakoivat koehenkilöt kolmeen ryhmään ja laittoivat heidät tekemään samaa työtehtävää. Hetken kuluttua heille annettiin jonkinlainen tauko: henkilöt saivat esimerkiksi mennä perinteiselle tauolle, lähettää henkilökohtaisen sähköpostin tai selata nettiä vapaasti.

Kaikista taukotyypeistä vapaa netin surffaaminen osoittautui tehokkaimmaksi tuottavuuden lisääjäksi. Surffailu nosti tuottavuutta enemmän kuin esimerkiksi ystävälle puhuminen tai tekstaaminen. Jos työntekijä siis jää kiinni naamakirjan katselemisesta työpaikalla, hän on vain parantamassa työtehoaan!

MTV3/Helmi

Lähde: Huffingtonpost.com

Kuva: Colourbox

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot