Mainos
Mainos

Uudet munasarjat pidentävät ikää

Tutkimuksen mukaan munasarjasiirron saavat naiset voivat säilyttää hedelmällisyytensä ja elää pidempään. Toimenpide voi myös lisätä energisyyttä elämään.

Hiirten avulla tehty tutkimus on osoittanut, että siirretyt munasarjat vaikuttavat elinikään. Hiiristä tuli myös energisempiä ja hedelmällisempiä kuin aiemmin. Uudet munasarjat saaneet hiiret elivät 40 prosenttia pidempään kuin ilman siirrännäisiä elävät jyrsijätoverit. Kaksi munanjohdinta saaneet hiirinaaraat elivät keskimäärin 915 päivää ja yhden munajohtimen saaneet 877 päivää. Omilla munasarjoilla eläneet hiiret elivät vain 525 päivää.

Samanlaiset toimenpiteet naisille tehtyinä voisivat saada aikaan saman vaikutuksen. Siirretyt munasarjat pidentävät hormonitoimintaa normaalia pidempään. Monet nuoret syöpäpotilaat haluavat säilöä kudosta munasarjoistaan ennen raskaita hedelmättömyyttä aiheuttavia hoitoja. Kudos istutetaan takaisin, kun syöpä on voitettu. Tavoitteena on hedelmällisyyden palauttaminen.

MTV3/Helmi

Lähde: Daily Mail

Kuva: Colourbox

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme