Mainos
Mainos

Yksi geeni erottaa ihmisen eläimistä?

Tutkijat ovat löytäneet geenin, joka on vastuussa ihmisaivojen kehityksestä.

Tutkijat ovat löytäneet geenin, joka on vastuussa ihmisaivojen synnystä. Pax6 –niminen geeni on ollut tunnettu aiemminkin. Esimerkiksi hiirillä Pax6 vastaa silmien ja hermosolujen kehittymisestä.

Tutkimus tehtiin kantasoluilla, kertoo pagingdrgupta.blogs.cnn.com. Tutkimuksen aikana havaittiin, että geeniä löytyy kaikkialta ihmisaivoista, muttei esimerkiksi hiiren tai seeprakalan aivoista. Tutkijoiden mukaan Pax6 kontrolloikin ihmisaivojen aikaisimpia kehitysvaiheita. Geeni on myös vastuussa isoaivojen kehityksestä. Isoaivot taas vastaavat muun muassa kielestä, muistista ja korkeista älyllisistä toiminnoista.

Geenin vaikutusten havaitseminen oli tutkijoiden mukaan sattuma, mutta se saattaa selittää, miksi ihminen eroaa niin paljon muista eläimistä.

MTV3/Helmi

Lähde: Pagingdrgupta.blogs.cnn.com

Kuva: Colourbox

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot