Mainos
Mainos

Zoltan Popovits

Unkarilais-suomalainen Zoltan Popovits on työskennellyt Lapponian kanssa jo 30 vuotta. Hänen ensimmäinen työnsä Lapponialle oli hopeisen shakkipelin muotoileminen.

Zoltan Popovitsin korumuotoilun juuret ovat syvällä alkuperäiskansan korufilosofiassa, jossa korujen kantajilla on todella läheiset suhteet käyttämiinsä koruihin. ”Henkilökohtaiset esineet toimivat yhdyssiteenä kantajan ja ympäristön välillä. Koru yhdistää kantajansa tiettyyn aikaan, paikkaan ja ihmisiin. Se on intiimi esine, jossa kiteytyy muistoja ja tunteita. Korujen muotoilu ja muoto antavat kantajalleen mahdollisuuden löytää koruista omien ajatustensa ja kokemustensa kaikuja.

”Olen huomannut, että korujen muotoilu on samanlainen prosessi kuin palapelin kokoaminen. Tämä palapeli koostuu teknisistä, materiaaleihin liittyvistä ja älyllisistä palasista, joiden kaikkien tulee sopia harmonisesti yhteen. Lopullista korua voi verrata lyhyeen runoon tai melodiaan: kaikki ne ovat kokoelma ajatuksia”, kertoo Zoltan Popovits.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme