Mainos
Mainos
Elixir-kansi

Elixir-valmentaja Lauri Kalima vinkkaa: Näin teet liikunnasta elämäntavan

Elixir Fitness & Sport -ohjelmassa nähtävä valmentaja Lauri Kalima antaa vinkkejä jaksamiseen.

Syksy tekee jälleen tuloaan, mutta onneksi Elixir-ohjelmassa nähtävä valmentaja Lauri Kalima tietää, kuinka pimeästä vuodenajasta selviää iloisin mielin.

– Kannattaa keskittyä syömiseen ja treenaamiseen niin, että syö tarpeeksi usein ja tekee liikkumisesta osan jokaista päivää. Silloin energiaa riittää paljon todennäköisemmin kuin esimerkiksi, jos heti lähtee johonkin dieettihommiin, Kalima aloittaa.  

Miehellä on muutamia vinkkejä, joilla treenaamisesta saa elämäntavan.

– Kannattaa harrastaa paljon hyötyliikuntaa. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että hyppää bussista pois muutama pysäkki aiemmin, kun normaalisti töihin mennessä tai muuten vain kävelee pidempiä matkoja. Viikossa tulee jo melko iso määrä liikuntaa, jos valitsee esimerkiksi hissin sijasta portaat, mies kertoo.

"Kahdeksan tunnin liikkumattomuutta on hankala korvata tunnin liikkumisella"

Kaliman mukaan on tärkeää pohtia erilaisia tapoja, joilla elämästään saa normaalia liikkuvamman. Miehen mielestä esimerkiksi ystävienkin kanssa kannattaa tehdä muutakin kuin vain käydä syömässä tai kahvilla.

– Jos näkee kaverin, niin tekee hänen kanssaan jotain urheilullista. Ei tarvitse aina välttämättä heti mennä syömään, mies summaa.

Useimmat eivät välttämättä tule ajatelleeksi sitä, että yhden päivän aikana ollaan liikkumatta hyvinkin pitkiä aikoja.

– Jos ihminen on töissä suhteellisen paikoillaan ja työpäivä kestään noin 8 tuntia ja sitten nukkuminen siihen päälle, niin siinä ollaan jo aika pitkään oltu paikallaan. Kahdeksan tunnin liikkumattomuutta on melko hankala korvata sillä pelkällä tunnin liikkumisella. On äärimmäisen tärkeää liikkua joka päivä. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että joka päivä pitäisi aivan hiki hatussa treenata, mutta kunhan on vain jollain tavalla aktiivinen.

Liikunnan ja hyvinvoinnin suosikkiohjelma Elixir palaa muutaman vuoden tauon jälkeen MTV3-kanavalle uusin ohjelmin ja ajankohtaisin teemoin. Uusi Elixir koostuu kahdesta erillisestä ohjelmasta, joista Elixir Life tarjoaa vinkkejä koko perheen liikuntaan ja hyvinvointiin. Elixir Fitness & Sport puolestaan syventyy liikunnan ja urheilun tosiharrastajien intohimoihin sekä itsensä kehittämiseen.

Elixir Fitness & Sport sunnuntaisin 13.9. klo 10 alkaen sekä Elixir Life sunnuntaisin 13.9. klo 10.30 alkaen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme