Mainos
Mainos
Elixir-kansi

Elixir-valmentaja Tommi Evilän vinkit syksyyn – näin saat energiaa pimeään vuodenaikaan

Elixir palaa takaisin MTV3-kanavalle kahden ohjelman voimin 13.9. alkaen ja ohjelman uutena valmentaja nähdään muun muassa Tommi Evilä. Tämä mies, jos kuka tietää, miten pimeästä syksystä saa ilon irti.

Syksy painaa usein ihmisten mieltä pimeyden vuoksi. Elixir Life -ohjelmassa nähtävä Tommi Evilä kuitenkin vinkkaa keinon, jolla tämä asia ei vaivaa niin paljon kuin yleensä.

– Kannattaa koittaa nauttia raikkaasta ulkoilmasta valoisaan aikaan. Jos mahdollista, niin hitunen aikaisemmin nukkumaan, ripaus aikaisemmin ylös, niin pimeää aikaa tulee koettua vähemmän.

– Suosittelen nauttimaan värikkäästä meiningistä ja sehän onnistuu luonnossa. Siellä on alkamassa värien ilotulitus, eli mennään sinne ja ruokitaan sielua. Ja iloisen väristä ruokaa kannattaa myös suosia lautasella. Ruokitaan siis fiksusti temppeliämme, mies summaa.

"Ulkoilua mielikuvituksen maustamana"

Liikunnasta pitää nauttia, jotta syksy ei pääse ottamaan ylivaltaa.

– Kun on tarkoituksena lisätä energisyyttä ja hyvää boogieta, niin tällöin liikuntasuoritteen tulisi olla alkuun sellainen, että sen tehtyä olo on parempi kuin aloittaessa ja että kehoon ja mieleen jää sellainen tunne, että lisää tätä.

– Nykyään kun oleillaan paljon sisätiloissa, olisi toimintaa hyvä tehdä ulkona. Suosittelen siis ulkoilua mielikuvituksen maustamana tunnin kestoisena sellaisella puheentuottoalueella, että noin kahdeksan sanan mittaisen lauseen pystyy ymmärrettävästi liikuntakumppanilleen tai -kumppaneilleen esittämään, Evilä kertoo.

Evilä innoissaan uudesta pestistä

Yhdeksänkertaisen pituushypyn Suomen mestari Tommi Evilä kertoo astuvansa Elixirin joukkoon iloiseen avoimin mielin.

– Jos harrastaisin puujalkavitsejä muutenkin kuin oikeassa elämässä, niin sanoisin tämän pestin olevan hyppy tuntemattomaan, mutta nyt tyydyn toteamaan, että hypyt jättäneelle se on askel tuntemattomaan, mies kertoo.

Evilä nähdään Elixir Life -ohjelmassa valmentajan roolissa ja tästä hän nauttiikin suunnattomasti. Valmentaminen onkin miehelle tuttua puuhaa, mutta pääasiassa hän on itse ollut sen kohteena.

– Olen saanut nauttia huippuvalmennuksesta ja nähnyt monenlaisia eri valmennustyylejä, niin oppivana yksilönä on niistä jäänyt kiharoihin juttu jos toinen jota yli puolen välin oleva valmentajan ammattitutkinto toki syventää osaamista.

Liikunnan ja hyvinvoinnin suosikkiohjelma Elixir palaa muutaman vuoden tauon jälkeen MTV3-kanavalle uusin ohjelmin ja ajankohtaisin teemoin. Uusi Elixir koostuu kahdesta erillisestä ohjelmasta, joista Elixir Life tarjoaa vinkkejä koko perheen liikuntaan ja hyvinvointiin. Elixir Fitness & Sport puolestaan syventyy liikunnan ja urheilun tosiharrastajien intohimoihin sekä itsensä kehittämiseen.

Elixir Fitness & Sport sunnuntaisin klo 10 sekä Elixir Life sunnuntaisin klo 10.30.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme