Mainos
Mainos
Elixir-kansi

Elixir-valmentaja vinkkaa keinot selkä- ja niskakipujen selättämiseksi

Elixir Fitness & Sport -ohjelmassa valmentajan roolissa oleva Lauri Kalima vinkkaa muutamia kotikonsteja selkä- ja niskakipujen selättämiseksi.

Useat suomalaiset kärsivät selkä- ja niskakivuista päivittäin, mutta onneksi naprapaattina työskentelevä Lauri Kalima osaa kertoa muutamia lajeja ja vinkkejä niiden helpottamiseksi.

– Liikunta auttaa helpottamaan kipua. Esimerkiksi jumppaaminen sekä niskahartiaseudun ja selän treenaaminen tehoavat kiputilojen hellittämiseksi.

– Paras yleiskeino niskahartiaseudulle on tehdä jumppaliikkeitä kuminauhan avulla jo ihan työpäivän aikana.

"Keholle ei ole paras ratkaisu jäädä vain paikoilleen"

Mies kuitenkin muistuttaa, että niskakivut ja selkäkivut voivat johtua monesta eri asiasta ja kaikille ihmisille eivät tehoa samat keinot.

– Aina pitää etsiä ja löytää sille yhdelle ihmiselle sopiva keino, mutta isolle massalle liikkuminen on yleensä se paras keino, Kalima summaa.

– Joillekin esimerkiksi uiminen voi toimia, mutta niille, joilla niska on todella kipeä ja uimatekniikka hieman hakusessa, niin laji on huono. Sellainen laji, jossa tulee niskahartiaseudulle paljon liikettä voi olla tosi hyvä. Joillekin esimerkiksi kuntonyrkkeily toimii, Kalima summaa.

Mies ehdottaakin kaikki selkä- ja niskakivuista kärsivien testaavan rohkeasti erilaisia lajeja, sillä liikunta yleisesti ottaen auttaa. Kalima muistuttaakin, että ei kannata pelätä liikkumista silloin, kun kipua on havaittavissa.

– Kroppa toimii sillä tavalla, että jos siellä on kipua, niin se pyrkii automaattisesti rajoittamaan sitä liikettä, että kipua ei synny. Keholle ei kuitenkaan ole välttämättä se paras ratkaisu jäädä vain paikoilleen, Elixir-valmentaja summaa.

Liikunnan ja hyvinvoinnin suosikkiohjelma Elixir palaa muutaman vuoden tauon jälkeen MTV3-kanavalle uusin ohjelmin ja ajankohtaisin teemoin. Uusi Elixir koostuu kahdesta erillisestä ohjelmasta, joista Elixir Life tarjoaa vinkkejä koko perheen liikuntaan ja hyvinvointiin. Elixir Fitness & Sport puolestaan syventyy liikunnan ja urheilun tosiharrastajien intohimoihin sekä itsensä kehittämiseen.

Elixir Fitness & Sport sunnuntaisin 13.9. klo 10 alkaen sekä Elixir Life sunnuntaisin 13.9. klo 10.30 alkaen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme