Mainos
Mainos
Elixir-kansi

Fitnessin maailmanmestari varoittaa lajin sudenkuopista – aseta tavoitteet kohdalleen

Elixir Fitness & Sport -ohjelmassa nähtävä Else Lautala kertoo millaiset tavoitteet kannattaa asettaa, jos haluaa pärjätä fitnesskilpailuissa.

Fitnessin moninkertainen maailmanmestari Else Lautala tietää, että fitnesskilpailuissa pärjääminen on ajoittain hyvinkin haastavaa. Naisella on kuitenkin loistavia vinkkejä lajissa pärjäämiseen.

– Pitää uskaltaa haastaa itseään ja olla päämäärätietoinen, mutta ottaa kuitenkin rennosti. Lajissa kun lajissa menee helposti yli ja silloin tuloksetkin jää, Lautala summaa.

Elixir-ohjelman valmentaja kertoo, että pärjätäkseen on treenattava ahkerasti ja ajoittain se on takuulla myös todella rankkaa.

– Välillä tulee varmasti sellaisia hetkiä, että on vain pakko puskea itsensä treenaamaan. Se on normaalia, mutta pääasiassa sen pitäisi kuitenkin olla mukavaa ja lähtökohtana se, että kukaan muu ei pakota sinua sinne, vaan että on sinun oma tahtosi tehdä sitä, Lautala kuvailee.

Elsen mielestä kaiken keskiössä on oman kehonsa kuunteleminen.

– Sen matkan pitää olla mukava, muuten se laji jää tyhjäksi. Useimmat jaksavat yhdet tai kahdet kisat, koska se on liian rankkaa tai se ei oikeasti ole sellaista mistä nauttii. Jos hommasta puuttuu se liikunnan ilo, niin se näkyy siinä lavahetkellä ja koko siitä suorituksesta. Silloin hymy hyytyy naamalta ja energia katoaa.

Lautalan mukaan kannattaa heti pysähtyä miettimään elämän prioriteetteja, jos motivaatio puuttuu.

– Jos treenaaminen tuntuu liian rankalta, vaikealta tai sellaiselta, mitä ei halua tehdä, niin silloin kannattaa ainakin hetkeksi pysähtyä. Kyllä se motivaatio usein tulee takaisin ja sitten on hyvä jatkaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ei ole väärin pysähtyä ja todeta, että nyt ei ole oikea aika ja antaa itselleen lisää aikaa. On erittäin tärkeää kuunnella omia tuntemuksiaan, nainen summaa.

Liikunnan ja hyvinvoinnin suosikkiohjelma Elixir palaa muutaman vuoden tauon jälkeen MTV3-kanavalle uusin ohjelmin ja ajankohtaisin teemoin. Uusi Elixir koostuu kahdesta erillisestä ohjelmasta, joista Elixir Life tarjoaa vinkkejä koko perheen liikuntaan ja hyvinvointiin. Elixir Fitness & Sport puolestaan syventyy liikunnan ja urheilun tosiharrastajien intohimoihin sekä itsensä kehittämiseen.

Elixir Fitness & Sport sunnuntaisin 13.9. klo 10 alkaen sekä Elixir Life sunnuntaisin 13.9. klo 10.30 alkaen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme