Mainos
Mainos
perheet_LOGO (1)

Erilaiset perheet: ”Halusin pitää lapsen – olin sitten yksin tai perheenä”

Erilaiset perheet -ohjelman toisessa jaksossa torstaina 27.11. tutustutaan suomalaiseen Roosaan, balilaiseen Feriin sekä pariskunnan Felix-vauvaan.

Suomalaisen Roosa Säntin surffiloma Balilla johti suuriin elämämuutoksiin kesällä 2013. Surffaamaan tullut suomalaiskaunotar tutustui heti lomansa aluksi tummasilmäiseen ja söpönnäköiseen Feriin, ja kipinät parin välillä lentelivät välittömästi.

Pariskunta viihtyikin tiiviisti yhdessä koko Roosan kuukauden mittaisen loman ajan.

– Ihastuimme ja rakastuimme, Roosa kuvailee.

Kuukauden jälkeen oli kuitenkin aika heittää hyvästit. Pari sopi pitävänsä yhteyttä, mutta tarkemmista tulevaisuudensuunnitelmista ei vielä keskusteltu.

"En laskenut sen varaan, että Feri olisi mukana"

Kotiin saavuttuaan Roosa kuitenkin huomasi olevansa raskaana.

– Tulihan se yllätyksenä, eikä lapsen tulo ollut suunniteltua. Ajattelin kuitenkin heti, että haluan pitää lapsen, olin sitten yksin, tai perheenä Ferin kanssa, Roosa kertoo.

– En laskenut sen varaan, että Feri olisi mukana ja osana perhettä. Ajattelin kuitenkin, että kävi kuinka vain, niin kaikki menee hyvin. Mutta totta kai se epäilytti, ennen kuin asia menivät eteenpäin.

Ferille Roosa ilmoitti raskaudesta moderniin tyylin Skype-puhelun välityksellä.

– Meillä oli huono yhteys, ja Feri ihmetteli, että mitä! Hän oli varmasti vähän järkyttynyt, niin kuin kuka tahansa varmaan olisi.

Feri oli kuitenkin alusta asti varma, että halusi olla isä lapselle.

– Feri toivoi, että pystyisimme olemaan yhdessä, mutta hänkään ei tietenkään tiennyt, miten meidän juttumme toimisi. Hän sanoi kuitenkin, että haluaa olla mukana lapsen elämässä, Roosa muistelee.

”En tiennyt, olenko yksin vai en”

Tulevat vanhemmat jatkoivat yhteydenpitoa, mutta lopullisia päätöksiä tulevaisuudesta ei vielä tehty.

– Se oli aika stressaavaa aikaa minulle, kun olin raskaana, enkä tiennyt, olenko yksin vai en. Tiesin, että pärjäisin yksinkin, mutta epävarmuus stressasi syksyn aikana, Roosa kertoo.

Lokakuussa Roosa suuntasi takaisin Balille Ferin luokse.

– Olin Balilla muutaman viikon, ja päätimme, että haluamme kokeilla, miten perhe-elämä onnistuisi.

Pari päätti, että Feri tulisi Suomeen vielä ennen lapsen syntymää.

– Olimme alkaneet tuntea toisiamme paremmin, ja tunsimme, että se voisi toimia.

Se, millaiseksi perheen elämä Suomessa muodostui, selviää Erilaiset perheet -ohjelman toisessa jaksossa torstaina 27.11. 

Erilaiset perheet AVAlla torstaisin klo 21.00.

Tykkää Erilaiset perheet -sarjasta Facebookissa!

Kommentoi Twitterissä #erilaisetperheet

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme