Mainos
Mainos
perheet_LOGO (1)

Erilaiset perheet -sarjan leukemiaa sairastavan tytön hoidot lopetettiin: Hän piti lupauksensa

Erilaiset perheet -ohjelmassa tutustuttiin tänään Hannaan, joka toimii omaishoitajana leukemiaa sairastavalle tyttärelleen.

Erilaiset perheet -ohjelman illan jaksossa tavattiin Hanna ja Venny, rohkeat äiti ja tytär, jotka taistelevat Vennyn leukemiaa vastaan.

Ohjelman kuvausten jälkeen perhe on saanut onnellisia uutisia. Vain viikko sitten he saivat kuulla, että Vennyn luuydin on puhdas, joten leukemiahoidot voidaan lopettaa.

– Venny on aloittanut päiväkodin, ja nyt kun hänellä on ollut räkätauti tai oksennustauti, niin on ollut suorastaan suurta juhlaa, kun olemme päässet ihan tavalliseen terveyskeskukseen käymään, Hanna nauraa.

Hoitojen aikaan Venny ei saanut iltaisin nauttia maitotuotteita. Nyt hän saa nauttia monien mielestä arkiseltakin kuulostavasta luksuksesta nimeltä iltakaakao.

– Sitä on oppinut elämään hetkessä. Nauttimaan pienistä asioista. Myös se oli aikamoinen hetki, kun aikoinaan pääsimme poistumaan kotoa ja Venny pääsi ruokakauppaan ensimmäistä kertaa, Hanna kertoo.

Hän tiedostaa, ettei kukaan ajattele, että syöpä osuisi omalle kohdalle. Myös Hanna muistaa sumussa eletyt alkuvaiheet sairauden kanssa, kun sokki oli läsnä.

– Aluksi ainoa kysymykseni lääkäreille oli, että kuoleeko Venny. Kun kuulin diagnoosin, tuntui kuin olisin tipahtanut siihen. Verisyöpä. Sanoin heti hoidon alkaessa Vennylle, että lupaa, ettet kuole. Venny on kyllä hyvin pitänyt lupauksensa, Hanna nyt jo hymyilee.

Venny otti viimeisen lääkkeensä lokakuun 22. päivä, jonka jälkeen oli juhlan aika. Tämänkin jälkeen Venny käy silti verikokeissa kuukausittain ensimmäisen vuoden ajan.

Erilaiset perheet AVAlla torstaisin klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme