Mainos
Mainos
perheet_LOGO (1)

Erilaiset perheet -sarjassa tänään: Arki leukemialapsen kanssa – veitsenterällä elämistä ja jännittämistä

Erilaiset perheet -ohjelmassa tutustutaan tänään Hannaan ja hänen lapsiinsa, joista yksi sairastaa leukemiaa.

Erilaiset perheet -ohjelmassa tavataan tänään Venny, reipas pieni tyttö, joka sairastaa leukemiaa.

Hanna on tyttärensä omaishoitaja ja neljän lapsen äiti. Osallistumalla ohjelmaan hän halusi näyttää, millaista elämä on leukemiaa sairastavan lapsen kanssa. 

– Infektioriskin takia elämme kuplassa, olemme vain kotona. Autolla ajelut ovat ainoa sosiaalinen elämämme. Saahan meille tulla kylään, mutta se tarkoittaa sitä, että vieraan koko perheen pitää olla terve. Ei riitä, että vain kylään tuleva vieras on terve, Hanna kertoo arjesta.

Ihan kaikkien läheisten mielestä televisiossa lähteminen ei ollut paras idea, mutta Hanna halusi jääräpäisesti kertoa perheen tarinan.

– Jos siitä joku saa voimaa, niin se kannattaa. Minäkin olen neljän lapsen äitinä tämän suon yksin kävellyt. Elämä leukemian kanssa on sellaista veitsenterällä elämistä ja jännittämistä. Heti, jos kuume nousee, niin tulee lähtö sairaalaan, Hanna kuvailee arjen pelkoja.

Hän on Vennyn sairastumisen alusta saakka puhunut siitä rehellisesti ja avoimesti. 

– Äitini onkin sanonut minulle, että puhun Vennyn leukemiasta kuin korvatulehduksesta. Se on minulle niin jokapäiväistä. Välillä joku vieraampi on vähän pelästynyt, kun puhun aiheesta niin suoraan, Hanna myöntää.

– Osa on voivotellut Vennyä, että voi reppanaa. Olen sanonut, että hän ei ole mikään reppana. Miettikää, millaisista asioista hän on selvinnyt. Olen niin jääräpää, että en anna periksi ennen kuin jos sydänviiva näyttää suoraa.

Hannan on pakko kuitenkin myöntää, että hänen iloinen persoonansa on muuttunut lapsen vakavan sairauden myötä.

– Kaipaan itsestäni iloa. Ihmiset ovat sanoneet, että olen samanlainen kuin ennen. Itselleni tämä on kuitenkin ollut niin rankka asia, että näen elämän eri kantilta nykyään. Olen vähän vakavampi Hanna, hän sanoo hiljaa.

– On ollut onni, että Venny on niin pieni. Ei hän muista pahimpia aikoja, vaan osastolle meno on mukavaa. Siellä tehdään uskomatonta työtä. Venny kysyy aina, että montako yötä on verikokeisiin. Ja huudon kanssa sieltä lähdetään pois, Hanna nauraa. 

Erilaiset perheet AVAlla torstaisin klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme