Mainos
Mainos
perheet_LOGO (1)

Erilaiset perheet -sarjassa tänään: Kaksikulttuurisuudesta useita haasteita arkeen

Erilaiset perheet -ohjelmassa tavataan illan jaksossa Jaana ja Dum Honghin, jotka tapasivat Thaimaassa seitsemän vuotta sitten.

Erilaiset perheet -ohjelmassa tänään mukana olevat Jaana ja Dum Honghin rakastuivat toisiinsa noin seitsemän vuotta sitten, kun he tapasivat Thaimaassa.

– Tunsin Dumin siskon jo aikaisemmin. Hän oli töissä baarissa, jossa usein kävimme. Sitten hän kertoi veljestään, joka oli kuulemma komea. Kun näimme ensimmäisiä kertoja, se oli sellaista kaverihengailua. Mutta sitten pikkuhiljaa löysimme toisemme, Jaana kertoo.

Pari päätti yhdessä jäädä Suomeen, ja nyt heillä on kaksi lasta, joista toinen on pian neljä ja toinen viisi ja puoli.

– Kaksikulttuurisuus tuo myös haasteita arkeen. Aikatauluasiat esimerkiksi käsitämme eri tavalla. Myös lasten kasvatuksessa on sellaisia asioita. Suomessa pidetään hyvänä asiana, että on tiukat ruoka-ajat ja ei syödä makeaa ennen pääruokaa. Thaimaassa taas asialla ei ole niin väliä. Välillä tulee tilanteita, joissa mietitään, että mikäs kulttuuri tähän nyt otetaankaan, Jaana kertoo.

Perheen vanhemmat ovat oppineet tekemään kompromisseja ja ajattelemaan niin, että isän kanssa asiat tehdään tietyllä tavalla ja äidin kanssa toisella.

– Luotan siihen, että myöhemmin lapset ymmärtävät sen, että elämme kahta eri kulttuuria. Mutta kun Suomessa elämme, niin enemmän esimerkiksi suomalaisen yhteiskunnan luomat aikataulut pätevät.

Illan jaksossa Dum on lomautettu työstään ja ahkera mies turhautuu vapaa-aikaansa. Aika pian alkoi kuitenkin edetä ajatus omasta ravintolasta ja Jaana ja Dum alkoivatkin ahkerasti tehdä töitäa asian eteen. Jaksossa nähdään, miten ravintolan perustaminen etenee.

– Vapaa-ajallaan hän muun muassa ehti tehdä sinne kaikki taulut, Jaana kertoo ylpeänä.

Erilaiset perheet AVAlla torstaisin klo 21. Jaksot myös Katsomossa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme