Mainos
Mainos
perheet_LOGO (1)

Erityisherkällä perheellä rankkoja hetkiä: Pitää käydä todella pohjalla ennen unelmien toteutumista

Erilaiset perheet -ohjelman illan jaksossa tavattiin erityisherkkä perhe, jossa yksi lapsista käy kotikoulua.

Erilaiset perheet -ohjelma vei katsojat uusimmassa jaksossaan erityisherkän perheen arkeen. Siihen olennaisena osana kuuluu kotikoulu, sillä perheen nuorimmainen Ada käy koulua kotoa käsin. 

Yksi keskeinen asia perheen elämässä oli kuvasten aikaan unelmakodin löytyminen. Perhe etsi rauhallista kotia meren ääreltä, mutta joutui pettymään, kun sopivaa kohdetta ei millään löytynyt.

Kuvausten jälkeen perheen elämä on muuttunut paljon, ja myös rankkoja hetkiä on mahtunut viimeiseen puoleentoista vuoteen. 

– Saimme ulkopuolelta vahvaa painostusta siihen, että Adan pitäisi siirtyä tavalliseen kouluun. Lopulta Ada pääsikin steinerkouluun, mutta asiat eivät edenneet niin kuin olimme sopineet. Tutustumiskäynnillä selvisi, ettei Ada pääsisikään omalle luokalleen, vaan hänet olisi siirretty luokkaa alemmaksi, perheen äiti Nina kertoo.

Adan mielestä koulu oli liian äänekäs ja iso, joten perhe päätti pitäytyä kotikoulu-opetuksessa.

– Jatkamme sitä, oltiin siitä mitä mieltä tahansa. Nykyään meillä on valvova opettaja mukana ja maksamme siitä, Nina sanoo. 

Hän toivoo, että Ada saisi nyt rauhassa käydä kotikoulua, koska se sopii hänelle. Muussa tapauksessa perhe on jopa harkinnut muuttavansa ulkomaille.

– Pitää käydä todella pohjalla ennen kuin unelmat alkavat toteutua. Tuntuu, että kaikesta joutuu luopumaan ennen kuin saat suuren unelmasi. Välillä olen miettinyt, jaksanko enää uskoa siihen, Nina pohtii.

Suuren harmituksen aiheen perheen elämään tuo myös se, ettei sopivaa kotia tunnu löytyvän. 

– Etsimme jatkuvasti uutta rauhallista kotipaikkaa, missä alkaisimme pitää omaa yritystoimintaa. Joten jos joku tietää sellaisen, niin saa vinkata. Uskomme, että kaikella on aikansa. Unelmat toteutuvat sitten juuri oikeaan aikaan, Nina pohtii.

Perheen elämässä on haasteista huolimatta ollut myös ilon aiheita, sillä arkeen on mahtunut muun muassa juhlaa ja uusia harrastuksia.

– Ada halusi kertoa omista kuulumisistaan sen, että hän on juuri aloittanut partion, ja on innoissaan siitä. Nea taas oli todella iloinen rippijuhlistaan, jotka järjestettiin kesällä. Jasminkin alkaa pikkuhiljaa löytää omaa polkuaan, Nina kertoo lasten kuulumisista.

Ja myös se kaikkein tärkein asia on pysynyt jo vuosien ajan, vaihtuvista haasteista huolimatta.

– Perhe pitää silti aina yhtä! Vaikka välillä olemme esimerkiksi Adan steinerkoulun takia olleet kahdestaan muualla. Kaiken jälkeen todellakin nyt tiedämme, että elämän suurimmat unelmat ovat loppujen lopuksi pieniä elämän ihmeitä ja sitä, että saa olla mahdollisimman paljon rakkaiden kanssa yhdessä, Nina uskoo.

Erilaiset perheet Avalla torstaisin klo 21.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme