Mainos
Mainos
perheet_LOGO (1)

Helluntalaisäiti elämänmuutoksesta: Aloin olla täynnä kotona olemista

Illan Erilaiset perheet -jaksossa tavataan helluntalaisperheen äiti Elise, joka on päättänyt aloittaa opiskelut ja kouluttaa itsensä sosionomiksi. Arjen muutokset tuovat kuitenkin omat haasteensa lapsiperheen elämään.

Kristillisissä perheissä kasvaneiden Elisen ja Villen teinivuodet koostuivat villeistä kokeiluista ja päihteiden käyttämisestä. Käänteentekevä muutos molempien elämässä oli rakkauden ja uskon löytäminen.

Helluntailaisuus vei pariskunnan mukanaan: Villestä tuli seurakunnalle omistautunut pastori ja Elise jäi kotiin hoitamaan lapsia.

Nyt, useiden kotona vietettyjen vuosien jälkeen, myös Elise haluaa oman koulutuksen ja uran.

– Aloin olla jo aika täynnä kotona olemista. Tykkäsin ihan hirveästi olla kotona, mutta minulle alkoi tulla olo, että nyt ehkä kuitenkin haluaisin jo jotain muuta.

Sosionomin työ alkoi tuntua Elisestä itselle sopivalta alalta. 

– Uskoon tultuamme olemme olleet paljon mukana seurakunnan toiminnassa ja tukemassa eteenkin päihdenuoria. Minulle tuli tunne, että tämä on sellainen ala, jolla haluan työskennellä täyspäiväisesti.

”Illalla vain moikataan Villen kanssa ovella”

Nyt perhe on uusien haasteiden edessä, kun molempien rutiinit on saatava yksiin arjen pyörittämisen kanssa.

– Meidän arki koostuu niin monesta tekijästä, ja joka ilta joudumme käymään läpi seuraavan päivän aikatauluja.

– Toisaalta, emme ole tottuneet elämään kahdeksasta neljään -arkea, niin emme osaa sellaista kaivatakaan. Tämä sopii meille, mutta kyllä se sumplimista vaatii. Monesti illalla vain moikataan Villen kanssa ovella ja vaihdetaan kotivuoroa. 

Millaiseksi lapsiperheen arki muodostuu? Katso Erilaiset perheet AVAlla torstaina! 

Erilaiset perheet AVAlla torstaisin klo 21.00.

Tykkää Erilaiset perheet -sarjasta  Facebookissa!

Kommentoi Twitterissä #erilaisetperheet

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme