Mainos
Mainos
perheet_LOGO (1)

Helluntalaisperheen äiti: Jumala puhui, että olisi vauvan aika

Uskoon tulleiden Elisen ja Villen suhde eteni nopeasti seurustelusta pienten lasten vanhemmiksi. Valintoihinsa pari on saanut tukea jumalalta.

Usko toi Elise ja Ville Kalaniemen yhteen rankan nuoruuden ja päihdekokeiluiden jälkeen. Rakkaus syttyi aikuisiällä, mutta toisensa kaksikko on tuntenut jo hiekkalaatikolta lähtien. 

– Asuimme samassa talossa, ja äidit veivät meitä lapsikatraita leikkipuistoon. Siellä me olemme leikkineet yhdessä Helsingin Malmilla, Elise kertoo.

Kristinuskoon Elise ja Ville kasvoivat siis jo lapsuudenkodeissaan. Nuoruusaikana usko kuitenkin jäi, kun molemmat kokeilivat siipiään ja rajojaan omilla tahoillaan.

– Olin erityisnuori, koulunkäynnin kanssa oli vaikeuksia ja olin luonteeltani hirveän kokeilunhaluinen ja pelkäämätön. Lähdin huitoen sotaan, ja vasta jälkeenpäin on tullut mietittyä, että mitä oikein tuli tehtyä, Elise kuvailee.

”Halusin muutosta, ja silloin tuli usko”

Lopulta Elise havahtui päihteidenkäyttöön ja omaan tyytymättömyyteensä. 

– Minulle tuli ahdistus elämään, että en halua tällaista. Halusin muutosta, ja silloin tuli usko. Vaikka olin lapsesta asti uskonut jumalaan, niin uskosta tuli vasta siinä vaiheessa henkilökohtainen ja kaksipuolinen. Usko ei ollut enää sitä, että minä rukoilin ylöspäin, vaan myös sitä, että jumala puhui minulle.

Samanlaisia tunteita heräsi toisaalla, puolisen vuotta myöhemmin, myös Villen päässä. Hän oli ahdistunut ja kärsi riippuvuuksista.

– Ville tuli uskoon äitini kautta, Elise kertoo.

Elisen äiti oli ratkaisevassa roolissa myös Elisen ja Villen yhteen saattamisessa.  

– Mutsi sanoi Villelle, että olisi kiva, että hän tutustuisi muihin omanikäisiin nuoriin ja antoi hänelle minun puhelinnumeroni.

”Minulle tuli voimakas vauvakuume”

Ville ja Elise eivät olleet nähneet yli kymmeneen vuoteen, mutta alkoivat tapailla nuorten illoissa ja iltateen merkeissä. Suhde eteni nopeasti, ja pari päätti mennä naimisiin vain kuukauden kestäneen seurustelun jälkeen.

– Saimme varmuuden siitä, että olemme oikeat toisillemme, ja olimme rukoilleet sitä paljon. Päätimme mennä naimisiin, että elämä helpottuu käytännön asioiden ja yhteen muuttamisen suhteen, sillä helluntalaiset eivät mielellään asu yhdessä ennen avioliittoa, Elise kertoo.

Elise tiesi haluavansa nopeasti lapsia, ja positiivinen raskaustesti tuli jo muutama kuukausi avioitumisen jälkeen.

– Minulle tuli voimakas vauvakuume, ja yhtenä päivänä jumala puhui, että nyt olisi vauvan aika. Samana päivänä jumala oli puhunut myös Villelle. Hän tuli töistä kotiin ja sanoi, että jumala puhui hänelle näin.

– Sitten tulinkin heti raskaaksi.

Pian ensimmäisen lapsen jälkeen perhe kasvoi vielä kahdella lapsella. 

Miltä näyttää arki helluntalaisessa perheessä? Se selviää AVAn Erilaiset perheet -ohjelmassa torstaina klo 21.00. 

Erilaiset perheet AVAlla torstaisin klo 21.00.

Tykkää Erilaiset perheet -sarjasta  Facebookissa!

Kommentoi Twitterissä #erilaisetperheet

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme