Mainos
Mainos
perheet_LOGO (1)

Kotikouluperheelle avustustyö on arkipäivää – majoittavat vähäosaisia kotonaan

Erilaiset perheet -ohjelmassa nähdään, kuinka Furujen perhe pyörittää arkea kotikoulun ja vähempiosaisten auttamisen ympärillä.

Erilaiset perheet -ohjelman seuraavassa jaksossa tutustutaan Heidiin ja Niklakseen, joiden lapset käyvät koulua omassa kodissa, keittiönpöydän äärellä.

Kotikoulun ohella vanhemmat ovat omistautuneet vapaakirkossa toimiseen sekä vähempiosaisten auttamiseen. He ovat myös majoittaneet kotonaan tukalassa tilanteessa olevia päihteidenkäyttäjiä.

Halu auttaa muita kumpusi pariskunnan omista kokemuksista. Sekä Heidillä että Niklaksella on takanaan railakas nuoruus, ja he ovat seuranneet päihderiippuvaisten elämää läheltä.

– Koko sen ajan, kun olemme olleet uskossa, olemme tavanneet seurakunnassa henkilöitä, joilla on vahva päihdetausta, tai he edelleen käyttävät päihteitä. Olemme olleet heidän tukenaan, Heidi kuvailee.

Heidi ja Niklas huomasivat pian, että pystyivät omalta osaltaan auttamaan monia heikommassa asemassa olevia.

– Näimme, että näillä ihmisillä on tarve kuulla jumalasta ja saada ystäviä, jotka eivät käytä päihteitä. Kun huomasimme, että pystyimme vastaamaan ihmisten tarpeisiinsa, imaisi työ mukanaan, perheen äiti kuvailee.

Avustustyö vie vanhemmilta viikoittain runsaasti aikaa, mutta kun kotona on kaksi vanhempaa, voi kotikoulu pyöriä normaalisti yhdeksin vanhemman voimin. Heidin ja Niklaksen tavoitteena onkin laajentaa toimintaa pienin askelin.

– Alussa meillä ei ollut mitään toimintastrategiaa, mutta kun vastaanotto oli niin hyvä, ja meillä oli hauskaa, jatkoimme ja laajensimme avustustoimintaa, Heidi kertoo.  

Kuinka pyörii arki perheessä, jossa käydään kotikoulua ja lisäksi avustetaan vähempiosaisia? Katso esimakua illan jaksosta!

Erilaiset perheet AVAlla torstaisin klo 21.00.

Tykkää Erilaiset perheet -sarjasta  Facebookissa!

Kommentoi Twitterissä #erilaisetperheet

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme