Mainos
Mainos
perheet_LOGO (1)

Kuopiolaisen tv-perheen ravintola menestyy: Pelottavan hyvää palautetta

Erilaiset perheet -sarjassa nähty Thai-ravintolaperhe kertoo, miten bisnes on lähtenyt pyörimään ja mitä elämään muuten kuuluu.

Erilaiset perheet -sarjassa tavattiin tänään Jaana ja Dum Honghin, jotka perustivat jaksossa thai-ravintolan.

Jaana ja Dum tapasivat Thaimaassa seitsemän vuotta sitten. Pian oli edessä muutto Suomeen ja nykyään pariskunnalla on jo kaksi lasta.

Erilaiset perheet -ohjelmassa Honghinit päästivät katsojat tutustumaan elämäänsä, jossa muun muassa oltiin perustamassa thai-ravintolaa Kuopioon.

– Ohjelmassa oli harjoitusillallinen ja sen jälkeiset avajaiset menivät todella hyvin. Itse asiassa jo ennen avajaisia oli sen verran hyvin puskaradio toiminut, että alusta alkaen tuli hyvin asiakkaita, Jaana kertoo.

Hän on ihmeissään siitä, kuinka hyvin kuopiolaiset ovat ottaneet heidät vastaan.

– Meille on tullut todella kivasti kanta-asiakkaita. Olemme oikeastaan saaneet jopa pelottavan hyvää palautetta. Tulee sellainen fiilis, että tänne on kaivattu toista thai-ravintolaa. Se on välittynyt asiakkaista, Jaana iloitsee.

Hän toivoo myös kriittisiä mielipiteitä, jotta toimintaa voidaan parantaa.

Honghinit tarjoavat ravintolassaan perinteista thai-ruokaa, mutta myös erikoisuuksia on tarjolla. 

– Jotain sovelluksia meillä on jälkiruoissa, koska Thaimaassa ei juuri syödä jälkiruokia, vain hedelmiä. Suomalaisille kuitenkin pitää olla tarjolla makeaa, joten tarjoilemme esimerkiksi chili-kakkua. Tai sitten panna cotta tehdään kookoksen makuisena. Aito thai on kuitenkin meidän juttumme, Jaana kertoo.

Pariskunta on tehnyt ahkerasti töitä ravintolan parissa ja haasteitakin on jo kohdattu. Kulttuurierot näkyvät myös työssä, sillä esimerkiksi aikataulukäsitys on suomalaisten ja thaimaalaisten välillä hyvin erilainen.

Kovasta työtahdista huolimatta pariskunta on oppinut ottamaan myös vapaa-aikaa kiireisestä työstä.

– Sunnuntaisin ravintola on kiinni ja se on meille perhepäivä. Olemme yrittäneet kerran kuukaudessa pitää myös parin päivän irtioton, että saisi olla perheen kanssa. Dumille on tosi ollut pakko sanoa, että jos hänellä on vapaapäivä, niin hän ei tulisi töihin, Jaana myöntää.

Erilaiset perheet AVAlla torstaisin klo 21. Jaksot myös Katsomossa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme