Mainos
Mainos
perheet_LOGO (1)

Lapsensa sijaisperheeseen luovuttanut: Uusi arki vaati konkreettisia muutoksia

Erilaiset perheet -ohjelman tämän viikon jaksossa tutustuttiin Anuun, joka antoi Elias-poikansa sijaisperheeseen, kun tämä oli 2-vuotias.

Erilaiset perheet -ohjelman jaksossa tavattiin Anu, joka teki vaikean päätöksen hänen Elias-poikansa ollessa 2-vuotias. Anu päätti uupumuksensa seuraksena antaa poikansa sijaisperheeseen.

Nykyään jo 8-vuotias Elias on viettänyt kuusi vuotta sijaisperheessä. Anu-äitiä hän näkee nykyään noin kerran kuussa.

– Elias käy kerran kuussa meidän luonamme Tampereella. Kun on koulujen loma-aika, niin olen koittanut järjestää niin, että saan pidemmän vapaan pätkän siihen Eliaksen kanssa, Anu kertoo.

Hän on onnellinen siitä, että yhdessä vietetty aika onnistuu niin hyvin.

– Eliaksen käymiset ovat kehittyneet pikkuhiljaa. Ensin näimme vähän, sitten enemmän ja nyt näin, että hän on useamman päivän meillä. Elän itse normaalia työelämärytmiä, joten tämä on ihan hyvä järjestely. Luulen, että Eliaskin on tottunut, että asiat menevät näin, Anu pohtii.

Näkemisten lisäksi Anu ja Elias pitävät yhteyttä puhelimitse. Anu soittelee ja viestittelee poikansa lisäksi myös tämän sijaisperheelle.

Anu ja hänen miehensä Harri elävät omaa arkeaan Tampereella. He ostivat sieltä unelmiensa talon, jota he ovat nyt hiljalleen sisustaneet ja laittaneet kuntoon.

Uuteen arkeen on mahtunut haasteita, sillä Anu käy on vielä töissä vanhassa työpaikassaan Hämeenlinnassa, ja kulkeminen edestakaisin päivittäin verotti vuorokaudesta useita tunteja.

– Noin vuoden ajan veivasin Tampereelta Hämeenlinnaan töihin. Siinä vaiheessa, kun päivien pituus oli 13,5 tuntia, niin aloimme miettiä, että mitä konkreettisia muutoksia asialle pitäisi tehdä. Tällä hetkellä minulla on huone Hämeenlinnassa, Anu kertoo.

Hän yöpyy osan viikosta Hämeenlinnassa, jolloin vapaa-aikaa jää enemmän työpäivän jälkeen.

– Harrin kanssa olemme miettineet, mitä vaihtoehtoja tässä on. Pohdimme, ostaisimmeko auton vai mitä. Mutta tämä toimii ainakin nyt, Anu sanoo.

Lähitulevaisuuden suunnitelmiin ei kuulu työpaikan vaihto, sillä Anu viihtyy Fidassa hyvin. 

– Työkaverit ja asiakkaat ovat todella mukavia. Minulla on niin hyvä työpaikka, että en lähtisi Tampereelle mihinkään muuhun työhön tai muuhun firmaan. Mutta ei sitä koskaan tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Anu pohtii.

Selkeitä tulevaisuuden haaveita parilla ei ole. 

– Mitään ei ole lyöty lukkoon mihinkään suuntaan. Molemmat heittelevät ideoita ja ajatuksia. Ei ole mitään selkeää vielä. Kaikkeen ei myöskään voi aina itse vaikuttaa, Anu tietää. 

Erilaiset perheet AVA:lla torstaisin kello 21:00. Jaksot näet myös Katsomosta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme