Mainos
Mainos
perheet_LOGO (1)

Laura jäi yksin kolmen lapsen kanssa miehen kuoltua äkillisesti: En vuoteen pysähtynyt miettimään

Erilaiset perheet -kauden viimeisessä jaksossa tavataan Laura, joka jäi kolmen lapsen yksinhuoltajaksi hänen miehensä menehdyttyä.

Erilaiset perheet -ohjelman toinen kausi tulee tänään päätökseensä. Viimeisessä jaksossa tutustutaan Lauraan ja hänen kolmeen lapseensa.

Laura jäi kolmen lapsensa yksinhuoltajaksi loppuvuonna 2014 hänen miehensä tehtyä itsemurhan. Ensimmäinen vuosi Erkin kuoleman jälkeen on ollut rankka, mutta Laura on selvinnyt auttavien läheisten avulla.

– Ensimmäinen vuosi oli sellaista, että minulla oli hirveä kiire tehdä asioita. En pysähtynyt vuoteen miettimään asioita kunnolla. Halusin vain niin kovin ne asiat pois päästä. Minua ahdisti, jos oli vaikka lapsivapaa viikonloppu ja olisin voinut olla yksin. Oli pakko koko ajan keksiä jotain tekemistä, Laura kertoo.

Arki kolmen lapsen, Rikun, Jennan ja Nikon, kanssa on kiireistä, mutta Laura kuvailee lapsiaan ihaniksi. Päiviin omaa aikaa tuovat auttavat läheiset, jotka hoitavat lapsia mielellään silloin tällöin.

Iltaisin lasten mentyä nukkumaan Lauralla on aikaa treenata. Se pitää pään kunnossa.

– Itsevarmuus on kasvanut, kun laihduin aloitettuani kotitreenaamisen. En koe enää olevani kotiäiti, joka elää vain lapsiaan varten. Minulla on elämässä muutakin. Silloin kun Erkki vielä eli, niin minulla oli itseluottamus aika nollissa. Oli ylipainoa, oli pieniä lapsia ja väsymystä, Laura kertoo.

Vaikka miehen poismenon käsitteleminen on kuvatussa jaksossa vielä täysin kesken, Laura halusi lähteä ohjelmaan mukaan, koska hän haluaa näyttää, että kaikesta voi selviytyä.

– Olen todella ylpeä itsestäni, että olen selvinnyt tästä kahdesta vuodesta. Vaikka lapseni ovat ihania, niin ei tämä helppoa ole ollut. Tämän tapahtuman jälkeen olen varma, ettei tule mitään, mistä minä ja lapseni emme selviäisi, Laura tietää.

Erilaiset perheet AVAlla torstaisin klo 21.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme