Mainos
Mainos
perheet_LOGO (1)

Maalle muuttanut perhe iloitsee rauhasta – ovatko kanat vielä elossa?

Janette ja Luca iloitsevat saadessaan kasvattaa lapsia maaseudun rauhassa. Elämä sujuu leppoisasti hiljaisuutta kuunnellessa ja tähtitaivasta katsellessa.

Erilaiset perheet -ohjelman viimeisimmässä, ja samalla koko kauden viimeisessä, jaksossa seurattiin Janeten ja Lucan nelihenkistä perhettä, joka päätti toteuttaa unelmansa maalla asumisesta ja omavaraisuudesta.

Kaupunkilaiselämään kyllästynyt perhe kaipasi maaseudun rauhaan ja muutti kommuuniin Lucan ystävän omistamaan taloon.  

– Oli kiva fiilis katsella tähtitaivasta ja kuutamoa, kun vihdoin olimme ensimmäistä kertaa yötä täällä, Janette muistelee.

– Muistan, kuinka istuimme illalla kuistilla ja kuuntelimme ihanaa hiljaisuutta ja katselimme maisemaa. Silloin oli kiitollinen ja onnellinen olo, että olimme saaneet sellaisen mahdollisuuden, hän jatkaa.

Maalaiselämä on kuitenkin vaatinut perheeltä sopeutumista, kun kaupunkilaiselämään tottuneet ovat saaneet oppia maaseudun lainalaisuuksia.

– Kauppa ei ole ihan vieressä, ja kun siellä käy, kannattaa miettiä ruokaostokset aina muutama päivä eteenpäin, perheen äiti tietää.

– Lisäksi, vesi haetaan lähteeltä, ja täytyy varautua siihen, että sitä on riittämiin, hän jatkaa.

Elämä yhteisöllisessä kommuunissa on kuitenkin alkanut rullata mukavasti. Talo on jaettu niin, että Lucan ja Janeten perheellä on täysin omat tilansa, erillään muista perheistä.

– Olisi varmaan eri asia, jos kaikilla olisi yhteiset tilat, mutta me saamme halutessamme olla ihan omassa rauhassa, Janette kertoo.

”Miosta on hirveästi apua pikkuveljen hoidossa”

Nyt perhe on ehtinyt asua maalla jo pian puoli vuotta. Kaikki ovat uudesta, rauhallisesta elämäntyylistä onnellisia.

Janette kuvailee perheen elämän sujuvan mukavan rauhallisissa merkeissä. Arkisin Luca lähtee kouluun ja Janette jää lasten kanssa kotiin. Päivät kuluvat touhutessa ja naapureiden kanssa seurustellessa.

Miosta on hirveästi apua pikkuveljen hoidossa, hän tykkää vauvasta ihan hirveästi. Kun pikkuveli nukkuu, puuhaamme Mion kanssa omia juttujamme, nainen kertoo.

5-vuotias Miokin on ollut tyytyväinen maalaiselämään.

– Nyt hän voi mennä itsekseen pihalle leikkimään, eikä aina tarvitse olla vanhempi mukana. Hän on kuitenkin jo sen ikäinen, että hän kaipaa sitä, että häneen luotetaan ja hän saa toimia itsenäisesti.

– Kun vielä asuimme kerrostalossa, en kokenut, että haluaisin päästää hänet pihalle ilman aikuista.

Perhe odottaa kovasti tulevaa kevättä, jolloin Janette pääsee pihalle puuhastelemaan. Keväällä perhe pääsee myös takaisin eläintenhoitopuuhiin, kun talvihoitoon laitetut kanat palaavat takaisin kotiin. Kesän lopussa hankitut kanat kun jouduttiin laittamaan talvihoitoon Lucan serkun luokse, sillä koirankopista tehty kanala ei ollut talviasuttava.

– Kanat ovat kyllä elossa, Janette nauraa.

– Haluamme, että kanat voivat olla vapaina, ja siksi niiden asutus oli aika alkeellinen, hän toteaa.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme