Mainos
Mainos
perheet_LOGO (1)

Nuori yksinhuoltajaäiti: Ei minulla ole aikaa miehille

18-vuotias yksinhuoltajaäiti Angelina nauttii elämästä kahdestaan Eve-vauvan kanssa.

Erilaiset perheet -ohjelman viimeisimmässä jaksossa seurattiin, kuinka voimakkaista migreenikohtauksista kärsivän, 18-vuotiaan yksinhuoltajaäiti Angelinan elämä muuttui nuoren äidin muuttaessa omilleen kahdestaan vauvan kanssa.

Angelina reagoi elämänmuutokseen jännittämällä, mikä aiheutti nuorelle äidille pahan kohtauksen juuri muuttopäivänä.

– Stressi laukeaa aina jossain vaiheessa, ja se aiheuttaa kohtauksia. Arjen pitäisi olla mahdollisimman tasaista, että ruokailu- ja unirytmi pysyisi kohdillaan, Angelina kertoo.

Hankalan alun jälkeen elämä on asettunut omille urilleen ja Angelinan ja Eve-vauvan arki sujuu rattoisasti.

– Alku oli vaikeaa, mutta ei mennyt kuin pari päivää, ja minusta alkoi tuntua hyvältä olla kotona Even kanssa, nuori äiti kertoo.

– Nyt nautin jo siitä arjesta Even kanssa, vaikka päivät ovatkin hyvin samanlaisia, hän jatkaa.

"Muskari on henkireikä"

Kotoa lähteminen oli aluksi vaikeata, mutta nyt Angelina ja Eve pystyvät jo poistumaan kotoa ihmisten ilmoille. Väriä arkeen tuo äidin ja tyttären yhteinen harrastus.

– Käymme Even kanssa muskarissa perjantaisin, se on meille henkireikä. Eve tykkää olla muiden pienten kanssa, ja on kiva katsella vierestä, kun lapset touhuavat. Samalla minä pääsen juttelemaan muiden aikuisten kanssa, Angelina iloitsee.

Linja-autolla kulkeminen kuitenkin kyllästyttää, ja nyt pieni perhe etsii uutta kotia läheltä palveluista.

– Yritän etsiä meille asuntoa lähempänä palveluita. Ja olisi kiva, että Evellekin saisi oman huoneen, nuori äiti miettii.

Angelinan vointi on ollut viime aikoina parempi, eikä uusia, pahoja kohtauksia ole ilmennyt.

– Huimaus on silti lähes päivittäistä. Nykyisin kuitenkin jaksan sairauden kanssa paremmin, kun tiedän jo, mitä tämä on, Angelina toteaa.

Angelinan ja Even elämä jatkuu seesteisenä kaksistaan. Miesystävän etsintä ei toistaiseksi ole Angelinan lähitulevaisuudensuunnitelmissa

– Tuntuu, että vielä ei ole sen aika. Ei minulla ole aikaa miehille, Angelina nauraa.

– Haluan nyt keskittyä Eveen ja omaan pärjäämiseen, mutta jos sellainen sopiva mies tulisi vastaan, niin en pistä pahakseni, nuori nainen tuumailee.  

Erilaiset perheet AVAlla torstaisin klo 21.00.

Tykkää Erilaiset perheet -sarjasta  Facebookissa!

Kommentoi Twitterissä #erilaisetperheet

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme