Mainos
Mainos
perheet_LOGO (1)

Päihdetaustaisella tv-perheellä takana suuria muutoksia – mitä heille kuuluu nyt?

Erilaiset perheet -ohjelmassa tavatun perheen äiti on nyt viittä vaille valmis sosionomi ja kiinni työelämässä. Perheen haave on seuraavaksi asettua aloilleen ja rauhoittua.

Erilaiset perheet -ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella kohdattiin helluntailainen Kalaniemen perhe. Elisen ja Villen teinivuodet olivat täynnä kokeiluita ja päihteitä. Muutos villeihin vuosiin tuli uskon ja rakkauden siivittämänä.

Ohjelmassa avoimesti menneisyydestä puhunut perhe ei ole saanut osakseen ivaa tai ilkeitä kommentteja.

– Olemme olleet avoimia aiemmista kokemuksistamme lähipiirissämme. Kommentteja tuli lähinnä sellaisilta ihmisiltä, joita emme olleet tunteneet niin hyvin. Moni tuli sanomaan, että on hienoa, että elämme nyt näin, hän kertoo.

– Tutut  sanoivat, etteivät uskoisi meitä katsoessaan, että on olemassa päihdetaustaa. Siitä ajasta on monta vuotta, ettei se tuntunut isolta asialta enää. Olen käynyt sitä läpi. Ihmiset voivat ajatella mitä ajattelevat.

Helluntailaisuuden myötä Villestä tuli pastori ja Elisestä kotiäiti perheen kolmelle lapselle Minealle, 9, Luminalle, 7 ja Nuunille, 4. Perheessä alkoivat kuitenkin muutosten tuulet, kun kotiäiti päätti laittaa uran edelle.

Elise, 31, haki jo ohjelmassa opiskelemaan sosionomiksi, mutta korkeakoulun ovet eivät tuolloin vielä auenneet. Avoimen korkeakoulun kautta nainen pääsi kuitenkin opintoihin kiinni. Nyt hän on jo kiinni työelämässä, kun hänellä on puolentoista vuoden sijaisuus lastensuojelussa.

– Se on mielekästä työtä. Opintoni ovat jo loppusuoralla. Enää puuttuu muutama essee ja sitten valmistun. Olen miettinyt itsekin, että menipä tämä nopeasti. Kun on kolme lasta, niin tekee hommia tehokkaasti sen ajan mitä saa käsiinsä, hyväntuulinen nainen naureskelee.

Elisen työn lisäksi perheen arki on muuttunut, kun Ville sai paikan Nurmijärven helluntailaisseurakunnasta kesällä 2015.

Muutto kaupungista Nurmijärvelle on ollut perheelle mieluisa.

– Aiemmin olemme olleet vannoutuneita kaupunkilaisia, mutta nyt meillä on iso piha, omenapuita, vadelmia ja kaikkea muuta. Opettelen olemaan nyt viherpeukalona!

Nyt Kalaniemien tulevaisuuden haave on, että he asettuisivat sijoilleen. Tässä he ovat ottaneet ensimmäisen askeleen ostamalla oman talon Nurmijärveltä.

– Haaveemme on nyt asettua. Haluamme rauhoittua. 

Uudet Erilaiset perheet -jaksot 6.10 alkaen!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme