Mainos
Mainos
perheet_LOGO (1)

Pipsa Hurmerinnan vinkki vanhemmille: Hankkikaa lastenhoitaja!

Erilaiset perheet -juontaja Pipsa Hurmerinta muistuttaa pikkulasten vanhempia parisuhteen vaalimisen tärkeydestä.

Juontaja Pipsa Hurmerinta elää ruuhkavuosia. Uran ja perhe-elämän yhdistämisen haasteet ovat tulleet tutuiksi alle kaksivuotiaan lapsen äidille. Hurmerinta paiskii töitä erilaisissa projekteissa, ja myös hänen miehensä toimii freelancerina. Miten arjen pyöritys onnistuu?

–Arjen pyöritys vaatii valtavasti parisuhteelta. Parisuhteen eteen pitää tehdä töitä. Olemme kiinnittäneet siihen todella paljon huomiota, Hurmerinta paljastaa.

Hän kertoo lastenpsykologiystävänsä kuvanneen osuvasti parisuhteen tärkeyttä perhe-elämässä.

– Joka kerta, kun halaat ja suutelet puolisoasi, se on kuin laittaisit rahaa pankkiin lapsellesi. Lapselle on tärkeää nähdä rakkautta ja sitä, että välitetään toisista, Hurmerinta muistuttaa.

– Se on vaikeaa välillä, kun väsyttää ja ei ole nukuttu kunnolla, seinät kaatuvat päälle ja villakoirat purevat nilkkoihin.

Älä tunne syyllisyyttä avun pyytämisestä

Haasteista huolimatta Hurmerinta kehottaa järjestämään yhteistä aikaa.

– Ottakaa niitä lastenhoitajia! Käykää elokuvissa, konserteissa ja syömässä, tai ottakaa hoitaja yöksi ja menkää hotelliin. Lapselle tekee vain hyvää nähdä erilaisia tapoja olla. Jos joku tekee iltapuuron eri tavalla ja laittaa eri tavalla nukkumaan, se tekee lapselle vain hyvää.

Hurmerinnan mukaan äidin hyvinvointi lisää parisuhteen hyvinvointia ja siten myös lapsen hyvinvointia. Siksi hän varoittaakin erityisesti äitejä tekemästä itsestään marttyyreja ja kehottaa käyttämään ulkopuolista apua kokematta syyllisyyttä.

– Ei ole lapsellekaan hyväksi, että uhraat hänelle kaiken. Ei lapsi osaa vaatia marttyyriutta, vaan siinä on kyse äidin itselleen ottamasta roolista, hän muistuttaa.

Erilaiset perheet -juontajalla on neuvo myös isille.

– Ole läsnä perheessä. Anna aikaa ja vahvaa läsnäoloa, vaikka väsyttäisikin.

Hurmerinta kaipaa ylipäänsä yhteisöllisempää suhtautumista lasten kasvatukseen.

– En tarkoita kaupassa komentelevia mummoja, vaan esimerkiksi läheisiä. Minusta on vain hyvä asia, jos esimerkiksi ystävät komentavat lastani. Se voi auttaa huomaamaan sellaisia asioita, joita en olisi itse tajunnut.

Erilaiset perheet AVAlla torstaisin klo 21.00.

Tykkää Erilaiset perheet -sarjasta  Facebookissa!

Kommentoi Twitterissä #erilaisetperheet

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme