Mainos
Mainos
perheet_LOGO (1)

Polyamorisessa perheessä nukutaan jättisängyssä: Emäntä molemmissa kainaloissa

Erilaisten perheiden torstain (4.12.) jaksossa tutustutaan Markon, Johannan ja Jaanan polyamoriseen perheeseen. Perheen isä kertoo, mitä suurperheen arki pitää sisällään.

Tällä viikolla Erilaiset perheet -ohjelmassa tutustutaan Markon, Johannan, Jaanan ja lasten muodostamaan polyamoriseen perheeseen. Nykyisenlainen perhe muodostui, kun Markon satunnaisesta tuttavuudesta alkanut suhde Jaanaan syveni ja Jaanasta tuli kiinteä osa Markon ja Johannan avioliittoa.  

Kahdeksanhenkisessä perheessä arjen sujuva pyörittäminen vaatii osapuoliltaan selvät pelisäännöt.

– Perheen ison koon vuoksi täytyy olla sääntöjä, että pakka pysyy kasassa, Marko kertoo.

– Muuten tämä ei oikeastaan poikkea tavallisesta parisuhteesta: käymme töissä ja laitamme ruokaa, katsomme televisiota ja harrastamme, mies kuvailee.

Perheessä kaikki aikuisten säännöt eivät kuitenkaan ole jokaiselle osapuolelle samat. Polyamorisen suhteen ulkopuoliset suhteet ovat kolmikolle sallittuja, mutta Johannalla ja Jaanalla saa kuitenkin olla vain tyttöystäviä. Marko puolestaan saa tapailla, ketä haluaa.

– Emme ole ihmisinäkään samanlaisia, ja minä olen huomattavasti mustasukkaisempi. Se ilmenee niin, että tytöillä on vain tyttöystäviä. Miehistä olen mustasukkainen, Marko kertoo.

– Naisista en osaa olla mustasukkainen, sillä en pysty muuttumaan naiseksi, vaikka mitä tekisin. Naiset eivät ole minulle kilpailijoita millään tasolla, hän jatkaa.

”Kahdenkeskistä aikaa löytyy”

Kun perheessä on kaksi naista ja yksi mies, täytyy perheen suunnitella tarkasti ajankäyttöään. Marko onkin oltava hyvä jakamaan paitsi aikaansa, myös huomiotaan naisten kesken. Saman katon alla asuminen on Markon mukaan kuitenkin tuonut positiivisen muutoksen ajankäytön haasteisiin.  

– Aikaisemmin se kaikki aika, jonka käytin Jaanan kanssa, oli pois muulta perheeltä. Se oli aika kuluttavakin ratkaisu, perheen isä miettii.

– Toisaalta hyvä puoli siinä oli se, että kahdenkeskistä aikaa oli enemmän, hän jatkaa.

Nykyisin aikuisten välistä kahdenkeskistä aikaa täytyy järjestää arjen ehdoilla.

– Tytöillä on työreissuja ja vuorotöitä, niin kyllä kahdenkeskistä aikaa löytyy, Marko kertoo.

Jaanalla ja Johannalla on molemmilla tyttöystävät perheen ulkopuolella, ja tyttöystävien tapailu luokin kahdenkeskistä aikaa perheen muille aikuisille.  

Lisäksi Marko ottaa naisia mielellään mukaan työmatkoille, aina sen mukaan, kumpi sattuu pääsemään matkaan.

”Onhan se aika miehekästä hommaa!”

Kotona kaikki kolme aikuista nukkuvat yhdessä suuressa vuoteessa, Marko keskellä ja Johanna ja Jaana miehen molemmin puolin.

– Onhan se aika miehekästä hommaa! Mikäs sen mukavampaa kuin että on emäntä molemmissa kainalossa, mies hihkaisee.

– Voin suositella samaa kaikille tosimiehille, hän nauraa.

Samassa sängyssä nukkuminen oli myös naisten mielestä luonnollinen ratkaisu.

– Saattaisi se toisesta tuntua ikävältä, jos he joutuisivat nukkumaan sohvalla vuorotellen. Kyllä se lisää yhteenkuuluvuudentunnetta, että voimme kömpiä samaan sänkyyn nukkumaan iltaisin, Marko tuumailee.

Kuinka arki todellisuudessa sujuu polyamorisessa perheessä? Katso Erilaiset perheet AVAlla! 

Erilaiset perheet AVAlla torstaisin klo 21.00.

Tykkää Erilaiset perheet -sarjasta  Facebookissa!

Kommentoi Twitterissä #erilaisetperheet

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme