Mainos
Mainos
perheet_LOGO (1)

Suomalaissarjan suurperheen vanhemmat erosivat: Ongelmat alkoivat työttömyydestä

Erilaiset perheet -ohjelman jaksossa päästiin tutustumaan monikulttuurisen suurperheen elämään.

Erilaiset perheet -ohjelmassa tavattiin Päivi ja Krasimir, joiden kahdeksan lapsen perheessä riittää vilinää.

Pariskunnalla on viisi yhteistä lasta ja perheen kaikkien lasten iät vaihtelevat kahden ja 22 välillä.

Ohjelman kuvausten jälkeen suurperheen elämä on muuttunut paljon, sillä pitkän harkinnan jälkeen vanhemmat päätyivät avioeroon.

– Erosimme Krasimirin kanssa alkuvuodesta. Ero oli minun päätökseni, Krasimir ei olisi halunnut erota, Päivi kertoo.

Jaksossa kävi ilmi, että muutamia vuosia sitten Päivi ja Krasimir olivat eron partaalla ensimmäisen kerran, mutta kun perheen nuorimmainen ilmoitti tulostaan, he päättivät vielä yrittää.

Pian raskaat asiat alkoivat kuitenkin kasaantua, ja Päivistä tuntui, ettei hänellä ole enää muuta vaihtoehtoa kuin hakea eroa.

– Sen jälkeen puolitoista vuotta meni todella hyvin, mutta sitten alkoi taas tulla hankaluuksia. Mutta ongelmat alkoivat alun perin, kun Krasimir jäi työttömäksi. Hänen kulttuurissaan on todella tärkeää, että mies tuo leivän pöytään. Se oli kova kolaus itsetunnolle, mikä sitten heijastui meidän parisuhteeseemme ja muuhun. Lapsillekin on parempi, etteivät vanhemmat koko ajan riitele, Päivi kertoo.

Pitkään työttömänä ollut Krasimir sai kuvausten jälkeen määräaikaisen työn, mutta on sen jälkeen taas etsinyt jo uusia töitä.

Päivi asuu lasten kanssa edelleen perheen kodissa, ja myös Krasimir asuu lähellä lapsiaan.

– Vaikka me emme tulleet keskenämme lopulta toimeen, niin hän on hyvä isä. Lasten kannalta meillä on ihan hyvät välit, Päivi kertoo.

Hän kokee rankan vuoden jälkeen olevansa onnellisempi kuin pitkään aikaan.

– Tällä hetkellä olen todella onnellinen ja tasapainossa. Nautin vapaudesta ja olen oman elämäni herra. Kun on takana rankka ero, niin ei ole halua uuteen suhteeseen. Nyt haluan antaa aikani lapsille. Jokainen on löytänyt paikkansa perheessä ja meillä on todella kivaa. Tuntuu, ettei tästä puutu mitään, Päivi iloitsee.

Kuvausten aikaan Päivin 22-vuotias lapsi asui jo pois kotoa, ja nyt kuvausten jälkeen 18-vuotias poika on muuttanut tyttöystävänsä luo.

Tällä hetkellä Päivi huolehtii kotona kuudesta nuorimmasta lapsestaan.

– Toivon, että tulevaisuudessa saan olla terveenä ja kasvatettua lapsista kunnollisia ihmisiä, jotka ovat onnellisia. Olen onnellinen, jos näen lasten olevan onnellisia. Haluan nauttia elämästä tässä ja nyt. Nuorempana elin tulevassa, mutta enää en halua kuuta taivaalta. Kai se johtuu iästä, että alkaa miettiä elämän tarkoitusta eri tavalla, Päivi toteaa

Erilaiset perheet AVAlla torstaisin klo 21.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme