Mainos
Mainos
perheet_LOGO (1)

Sydän paikallaan! Suomalaissarjan leukemiaa sairastaneelle tytölle lahjoitettiin upeat juhlat

Erilaiset perheet-sarjassa tutustuttiin tuoreessa jaksossa leukemiaa sairastavaan Vennyyn. Nyt sairauden selättänyt tyttö pääsi juhlimaan paranemistaan upean ilotulituksen voimin.

Erilaiset perheet -sarjan koskettavassa jaksossa esiteltiin Hanna, joka toimii omaishoitajana leukemiaa sairastavalle Venny-tyttärelleen.

Ohjelman kuvausten jälkeen Vennyn vointi on koko ajan mennyt parempaan suuntaan ja 22. lokakuuta hän sai ottaa viimeisen lääkkeensä. Tämän jälkeen hän käy enää vain kontrollikäynneillä sairaalassa.

Viimeisen lääkkeen ja parantumisen kunniaksi Vennylle järjestettiin isot juhlat, joiden kohokohtana oli suuri ilotulitus.

– Meitä oli suurin piirtein 35 ihmistä. Söimme hot dogeja ja meillä oli vohvelibaari. Saimme lahjoituksena käyttöön myös hattara- ja pop corn -koneet. Syömisten jälkeen menimme ulos katsomaan ilotulitusta, jonka saimme myös lahjoituksena. Venny sai kunnian käynnistää upean ilotuliteshow'n, Hanna kertoo innoissaan.

Mukana juhlassa oli kavereita ja sukulaisia sekä tärkeitä ihmisiä päiväkodista.

– Päiväkodista juhliin tuli muun muassa Vennyn omahoitaja, päiväkodinjohtaja sekä hoitaja, joka oli Vennyn kanssa ennen Vennyn sairastumista, Hanna kertoo.

Vaikka Hanna Vennyn äitinä on onnensa kukkuloilla uudesta elämäntilanteesta, hän on huomannyt, että myös Venny on ymmärtänyt, että hänen elämässään on tapahtunut iso muutos.

– Kyllä Venny tuntuu ymmärtävän, kuinka isosta asiasta on kyse, sillä pian juhlien jälkeen oli YK:n päivä, jolloin liputettiin. Venny sanoi, että äiti, nyt ne ovat pistäneet Suomi-lipun tankoon, kun minä olen parantunut, Hanna nauraa.

Vaikka myös Venny osaa ottaa iloisista uutisista kaiken irti niin myös toisenlaisia tunteita on ollut ilmassa.

– Venny on hyvin harvoin vihainen, mutta nyt hän on esimerkiksi alkanut itkeä täysin ilman syytä. Uskon, että hän käy läpi sitä, että mitä nyt oikein tapahtuu. Käymme kuukausittain verikokeissa ja se tulee varmasti aina jännittämään. Nyt pitää osata elää päivä kerrallaan. Oikeastaan elämästä saa enemmän niin irti, kun pysähtyy jokaiseen hetkeen, Hanna sanoo.

Erilaiset perheet AVAlla torstaisin klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme