Mainos
Mainos
perheet_LOGO (1)

Tosi-tv-parille perheenlisäystä: Yhteiset lapset ovat vahvempi side kuin mikään sormus

Erilaiset perheet -sarjasta tuttujen Roosan ja Ferin perhe on kasvanut tyttövauvalla. Ferin kotoutuminen on hyvässä vauhdissa ja mies on jo suomenkielisessä työharjoittelussa.

Erilaiset perheet -sarjassa nähtiin kaksi vuotta sitten monikulttuurinen perhe, joka oli juuri asettumassa Suomeen. Perhe muodostui suomalaisesta Roosa Säntistä ja indonesialaisesta Feri Sinagasta. Roosan lomamatka Balille oli saanut yllättävän käänteen, kun hän oli tavannut Ferin ja kaksikko oli rakastunut.

Kuukauden yhdessäolon jälkeen Roosa palasi Suomeen ja huomasi olevansa raskaana. Feri muutti Suomeen ja pian lomaromanssista oli kasvanut perhe, johon kuului Felix-poika.

Erilaiset perheet sarjan kuvauksista on nyt kaksi vuotta. Perheen arki on muuttunut kuvausten jälkeen, sillä sen lisäksi, että Ferin päivät täyttyvät koulusta ja harjoitteluista, ovat he myös saaneet toisen lapsen.

Heinäkuussa 2016 perhe kasvoi Fenya-tyttärellä.

– Olimme kyllä ajatelleet, että toinen lapsi saa tulla. Olemme Ferin kanssa kumpikin isosta perheestä, niin halusimme, että olisi ainakin pari lasta, Roosa kertoo.

– Felix on ottanut isoveljen roolin vastaan ihan hyvin, mutta pientä mustasukkaisuutta 2,5-vuotiaalla tietenkin nousee. Hän kyllä tykkää vauvasta ja pussailee sitä.

Roosa kertoo, että äitiysloma tuntuu hänen mielestään toisella kierroksella hyvin erilaiselta. Silloin, kun Felix syntyi, olivat he Ferin kanssa kumpikin kotona.

Feri on osana kotoutumistaan käynyt suomen kielen koulua, jossa hän on ollut vuoden verran. Parhaillaan hän on työharjoittelussa nuorisotalolla. Koulutuksen jälkeen hän voi hakea toisen tason koulutukseen. Koska Ferillä on lukion todistus, on hänen mahdollista hakea joko ammattikouluun tai ammattikorkeakouluun.

– Kannustan häntä opiskelemaan hirveästi. Meillä on paljon indonesialaisia tuttuja, ja olemme huomanneet, että työtä on vaikea saada ilman koulutusta. Se on investointi tulevaisuuteen.

– Työharjoittelu nuorisotalolla on hyvä ympäristö oppia suomea, kun kukaan ei vaihda kieltä englanniksi. Olen ollut yllättynyt miten ahkera hän on ollut.

Perhe liikkuu edelleenkin Suomen ja Indonesian välillä. He ovat päättäneet, että kun lasten tulee aika mennä kouluun, niin he haluavat tehdä sen Suomessa. Sitä ennen asuminen muualla voisi kuitenkin olla, että he viettävät pidempiäkin aikoja esimerkiksi Balilla.

Edellisen kerran he olivat Ferin perheen luona toissa kesänä ennen kuin Roosa tuli raskaaksi.

– Meillä on täällä koti ja minulla on työt. Ferikin on alkanut kotoutumaan ja on koulut. Meillä kulttuurit kuitenkin näkyvät päivittäin, kun puhumme kotona kolmea kieltä, suomea, indonesiaa ja englantia, sekaisin. Feri myöskin valmistaa aasialaista ruokaa ja kaveripiirissämme on paljon indonesialaisia ja heidän suomalaisia ystäviään, Roosa miettii.

Monikulttuurisessa perheessä on myös onnistuttu välttymään isoilta törmäyksiltä.

– Feri on sopeutuvainen, eikä hän aja mitään asiaa sen takia, että niin tehdään Indonesiassa. Olemme löytäneet tavan tehdä asiat omalla tavallamme. Esimerkiksi päätimme, että koska meillä on eri uskonnot, niin emme kasta lapsiamme, Roosa kertoo.

Pari ei ole mennyt naimisiin virallisesti. Avioliitosta oli puhetta erityisesti silloin, kun he miettivät oleskelulupa-asioita. Oleskelulupa-asiat kuitenkin hoituivat ilman avioliittoa, eikä parilla ole nyt kiirettä sanomaan toisillensa ”tahdon”.

– Meillä on kaksi yhteistä lasta ja tuntuu, että se on vahvempi side kuin mikään sormus.

Erilaiset perheet -sarjan toinen tuotantokausi alkaa 6.10!

Edellinen kausi MTV Katsomossa!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme