Mainos
Mainos
perheet_LOGO (1)

Yksin lasten kanssa miehen kuoleman jälkeen jäänyt Laura: Olen pystynyt antamaan anteeksi

Erilaiset perheet -sarjan toisen kauden viimeisessä jaksossa tutustuttiin Lauraan, joka jäi yksin lasten kanssa hänen miehensä kuoltua äkillisesti.

Erilaiset perheet -ohjelman illan jaksossa esiteltiin Laura sekä hänen kolme lastaan Niko, Riku ja Jenna. Laura jäi lastensa kanssa yksin loppuvuonna 2014, kun lasten isä Erkki teki itsemurhan.

Jaksossa kuvattiin Lauran arkea kolmen pienen lapsen kanssa vain noin puoli vuotta tragedian jälkeen. MTV.fi haastatteli Lauraa uudestaan nyt, kun kuvauksista on kulunut vuosi.

– Meille kuuluu nykyään hyvää, Laura vastaa iloisena.

Jakson kuvausten aikaan hän oli opiskelemassa vartijaksi, samaan ammattiin kuin missä hänen miehensä oli eläessään toiminut. Nyt Laura on valmistunut, mutta valmistuminen oli hänelle enemmänkin näytön paikka, sillä hän ei aio tehdä työtä kyseisellä alalla.

– Yritän etsiä töitä päivätöitä. Tällä hetkellä olisi hyvä oman pääkopan kannalta päästä johonkin töihin. Olen kuusi vuotta ollut kotona, joten haluaisin jo töihin, Laura kertoo.

Perheen nuorimmainen lapsi Niko on jo 2-vuotias taapero, Jenna on aloittanut ratsastuksen ja esikoinen Riku nauttii ajasta tukiperheensä kanssa. Myös lasten elämä on tasapainoisempaa. 

– Rikusta on huomannut, että hän kaipaisi toista aikuista tähän. Nyt Riku on kerran kuussa tukiperheessä, jossa aivan mahtavat vanhemmat ja isovanhemmat ovat ottaneet hänet hyvin mukaan, Laura kertoo.

Kun joku lapsista on tukiperheen kanssa tai omissa harrastuksissaan, Lauralla on kahdenkeskistä laatuaikaa vuorotellen lastensa kanssa.

– Lapsista huomaa, että he kaipaavat sitä, että saa olla kaksin minun kanssani. Välillä nykyäänkin lapset puhuvat isästään ja Jenna saattaa sanoa, että isä on taivaassa. Mutta heistä huomaa, että se on heille nykyään arkisempi asia. He ovat oppineet elämään asian kanssa, Laura uskoo.

Kolmen lapsen äiti on vaikeina aikoina kokenut saaneensa niin paljon apua läheisiltä sekä tuntemattomilta, että hän haluaa laittaa hyvän kiertämään ja auttaa kykynsä mukaan.

Nyt Laura on kerännyt Tampereen yliopistolliseen sairaalaan ja lastenkoteihin joulukalentereita, joita hän sai kasaan huikeat 751 kappaletta.

Vaikka hän on aktiivinen ja kova touhuamaan, niin enää Lauran ei ole tarvinnut järjestää tekemistä päästäkseen irti synkistä ajatuksistaan. 

– Ajatukset sen yön tapahtumista eivät pyöri enää jatkuvasti päässä. Kävin tammikuussa haudalla viimeisen kerran sanomassa hyvästit. En käy siellä enää. Olen vähän kuin pystynyt päästämään irti. Jos lapset haluavat sinne mennä, niin totta kai vien. Mutta olen nyt pystynyt päästämään irti ja antamaan anteeksi teon. Surussa eläminen ei auta mitään ja jo lastenkin takia on pakko mennä eteenpäin, Laura on päättänyt.

Hän elää vielä sinkkuna, mutta toivoo jossain vaiheessa löytävänsä kumppanin, jonka kanssa jakaa arki. Lapsille Laura toivoo antavansa hyvän lapsuuden ja kasvattavansa näistä kunnollisia kansalaisia, jotka osaavat ajatella muita unohtamatta itseään.

– Välillä haaveilen, että voi, kun tässä olisi joku muukin. Olisi iltaisinkin muutakin kuin treenaaminen ja television katsominen. Olen nykyään itsevarmempi miesten suhteen. Se on niin, että ensin on pitänyt saada oma nuppi kuntoon, ennen kuin voi miettiä mitään muuta. Minulle on tärkeää, että jos joku tulee tähän jäädäkseen, niin hänen on pakko hyväksyä nämä lapset. Se on minulle ihan ehdoton. Siinä saa koko paketin, eikä vain minua, Laura toteaa päättäväisesti. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme