Mainos
Mainos
logo

Realitysarjassa seurataan lähes mahdotonta hanketta – miten perustaa ravintola pikavauhdilla?

Finnjävel - ravintola helvetistä on tarina unelmista ja niiden toteuttamisesta hinnalla millä hyvänsä.

Finnjävel - ravintola helvetistä -sarjassa huippukokki Henri Alén ja Michelin-kokki Tommi Tuominen perustavat uuden ja täysin erilaisen ravintolan, jossa jokainen ruokalaji on oma tarinansa sekä kokonaisvaltainen kokemus. Realitysarja saa ensiesityksensä MTV Katsomossa 28.4., jossa kaikki kahdeksan osaa ovat katsottavissa kerralla. 

Kahdeksanosainen dokumentaarinen Finnjävel – ravintola helvetistä valottaa Helsingin Etelärantaan avautuneen fine dining -ravintolan tarinan aivan alusta, ideatasolta, aina valmiiseen ravintolaan ja gourmet-elämykseen asti.

Mitä kaikkea huippuravintolan perustamisessa voi tapahtua ja mitä siihen vaaditaan? Ainakin kaksi karismaattista ja lahjakasta kokkia, joilla on unelma ja uskallusta toteuttaa se.

Aikataulu on kiireinen, lähes mahdoton ja hanke kunnianhimoinen sekä täysin uudenlainen. Alénilla ja Tuomisella on pelissä kaikki: maine ja omat rahat. Näistä raaka-aineista syntyy Finnjävel, unelma ravintolasta, joka ei koskaan tulisi kannattamaan.

Perinneruoka ja design yhdistyvät

Jussi- ja Kultainen Venla -palkitun dokumentaristi Mika Hotakaisen ohjaamassa sarjassa kamerat seuraavat päähenkilöitä tiiviisti ympäri vuorokauden, myös kotona. Henkka ja Tommi opettelevat perinnetiedon mukaisia reseptejä ympäri Suomea ja kehittävät niistä omat versionsa, jotka päätyvät huippuravintolan lautasille. Kuinka yhdistää design, käsityönä tehtävät astiat ja aterimet sekä ravintolaan kehiteltävä reseptiikka ympärillä pyörivien rakennusmiesten ja Museoviraston konservaattorien kanssa? Miten käy kun ovien pitäisi aueta huhtikuun alussa, onko kaikki valmista vai joudutaanko ravintolan avajaisia lykkäämään? Aikaa tähän kaikkeen on vain kaksi kuukautta.

Finnjävel – ravintola helvetistä on kertomus suomalaisesta unelmasta ja sisusta, millä mennään läpi vaikka harmaan kiven. Unelmaa Alénin ja Tuomisen kanssa toteuttavat monet henkilöt, kuten sommelier Samuil Angelov, yhtiökumppani Timo ”Lintsi” Linnamäki, ravintolapäällikkö Maija Ijäs sekä suunnittelijat Kivi ja Tuuli Sotamaa. Luvassa on vauhtia, yllättäviä tilanteita, otsa hiessä puurtamista, stressiä ja painetta sekä pohjalla jäytävä epävarmuus: voiko tämä kaikki todella toteutua?

Finnjävel – ravintola helvetistä nähtävissä kokonaisuudessaan MTV Katsomossa 28.4. Ohjelmasarja nähdään myös MTV3-kanavalla 2.6. alkaen. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme