Mainos
Mainos

Fitnesspäiväkirjat-Eevi kritisoi blogissaan lasten ulkonäkövaatimuksia: Aivan päätöntä

Fitnesspäiväkirjat-tähti Eevi uskoo, että vanhemman yliampuva määräily lapsen ulkonäöstä johtaa vain huonoihin tuloksiin.

Fitnesspäiväkirjat-sarjan tähti Eevi kritisoi blogissaan lasten ulkonäköpaineita. Inspiraation nainen on saanut dokumentista, joka käsitteli äitien asettamia vaatimuksia lapsille.

– Tytär viettää syntymäpäiviään ja tarjolla on totta kai herkkuja! Herkut ovat kuitenkin kiellettyjä tyttäreltä ja hän ei niihin saa koskea. Ne ovat vain vieraille. Jos hän haluaa syödä jotakin extraa, tulee hänen tehdä tietty määrä punnerruksia tai vatsalihaksia. Silläkö se äiti ajattelee että kalorit kuluu ja että tämä metodi on laihuuden salaisuus? Aivan päätöntä, Eevi kirjoittaa.

– Kumpi näistä on huonompi vaihtoehto: se että lapset kököttävät sisällä ja syövät roskaruokaa, vai se, että he elävät terveellisesti pakotettuina siihen?

Eevi, itsekin personal trainer ja hyvinvointibloggaaja, uskoo, että vanhemman yliampuva määräily lapsen ulkonäöstä johtaa vain huonoihin tuloksiin.

– Lapsen tulisi saada itse valita millä tavalla hän liikkuu. Terveellisiin valintoihin on helppo ohjata lasta ilman, että hän kokisi joutuvansa luopumaan mistään. Tarjoa vaihtoehtoja, anna kokeilla ja maistaa eri asioita. Rajoittaminen on pahinta mitä voi tehdä, sillä sellaisesta jää aina jäljet ja seuraamukset.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme