Mainos
Mainos

Fitnesstähti Nanna Koivisto avautuu dieeteistä: Kaikissa lajeissa on heikkoutensa

Fitnessmallikisoissa pärjännyt Nanna Koivisto ihmettelee sitä, että ihmiset ajattelevan fitnessin edistävän syömishäiriöitä.

Useilla keskustelupalstoilla puhutaan, että fitness loisi anoreksiaa tai muita syömishäiriöitä. Personal trainer Nanna Koiviston mielestä tämä ei pidä paikkaansa.

– Jotkut sanovat, että fitness on epäterveellinen laji, joka edistää syömishäiriöitä. Se viimeinen osuus, kun dieettaat siihen rasvattomuuteen, niin se on varmasti se ainut epäterveellinen juttu. Mutta sekin on vaan sen hetken, Nanna kuvailee.

– Kaikissa lajeissa on ne omat heikkoudet.

Lukuisiin fitnesskisoihin valmistautunut kaunotar kertookin, että dieetin lopussa olo on yleensä vähemmän energinen.

– Dieetin lopussa alkaa olla jo aika väsynyt, kun on pakko kiristää aika tiukalla ruokavalioilla ja kovalla treenillä.

Hän kuitenkin kertoo, että nälkää ei joudu näkemään.

– Dieetin lopussa keho pitää saada mahdollisimman rasvattomaksi. Kalorit ovat kuitenkin noin 2000, että nälkää ei joudu näkemään. Pitää kuitenkin syödä maltillisemmin, ei ole enää cheatmealeja tai muuta, Nanna nauraa.

Harrastaessaan fitnessiä Nanna on alkanut syödä paljon terveellisemmin kuin ennen. Hän muisteleekin kokeilleensa nuorempana hyvin erikoisia dieettejä ja syöneensä todella vähän.

– Ennen en tiennyt, että pitää syödä näin paljon, kun minä tällä hetkellä syön. Saatoin esimerkiksi töissä hakea kaupasta sellaisen valmiskeiton. Olin töissä kymmenestä kuuteen ja sen aikana söin vaan yhden keiton. Siinä ei ole mitään järkeä, Nanna muistelee.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Keskustele ohjelmasta AVAn Facebookissa tai Twitterissä #fitnesspäiväkirjat. Seuraa meitä myös Instagramissa.

Fitnesspäiväkirjat maanantaisin AVAlla 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme