Mainos
Mainos

Hussin rohkaiseman fitness-tähden raju avautuminen ahdistelusta: Kymmeniä kohtalotovereita

Fitnessmallikisan vuonna 2012 voittanut Emmi Lehtomaa julkaisi torstaina blogissaan tekstin hurjasta kokemuksestaan.

Fitnessmalli Emmi Lehtomaa julkaisi blogissaan tekstin rajusta kokemuksestaan, jossa häntä oltiin ahdisteltu toistuvasti saman henkilön toimesta liikunta-alan työtehtävissä.

– Olen sen kirjoituksen jälkeen saanut kymmeniä yhteydenottoja. Ihmiset ovat kertoneet todella rajujakin juttuja. Osalla on omia kokemuksiaan jopa siitä samasta tapauksesta, mistä puhun blogissa, Lehtomaa kertoo MTV.fille.

Hän on saanut myös palautetta, jossa ihmetellään, että Lehtomaa uskaltaa puhua vaikeasta ja herkästä asiasta.

– Osa on sanonut, ettei halua mitään ongelmia, eikä siksi halua sanoa mitään omalla nimellään. Ihmiset pelkäävät todella paljon puhua tästä ääneen, Lehtomaa myöntää.

Hän olikin pohtinut pitkään, uskaltaako puhua omista kokemuksistaan julkisesti. Lopulta kollegan rohkea avaus aiheesta sai myös Lehtomaan avautumaan.

– Kun Janni (Hussi) upeana rohkeana naisena uskalsi sanoa tästä , niin minäkin ajattelin, että voin kertoa kokemuksistani ilman, että minut leimataan hankalaksi tyypiksi. Koska sitähän monet pelkäävät, Lehtomaa sanoo topakasti.

Hussi kertoi, että hänelle on työtehtävissä tarjottu rahaa seksistä. Myös monet muut pr-työtä tekevät tunnetut suomalaiset allekirjoittavat fitnessmallien avautumiset.

Lehtomaa toivoo, että julkisen keskustelun myötä pr-töitä tekevät naiset uskaltavat ilmaista, ettei ahdisteleva käytös ole missään tilanteessa hyväksyttävää.

– Toivon, että ihmiset, jotka ovat ahdistelun takana, miettisivät hetken ja ymmärtäisivät, ettei sellainen käytös todellakaan ole ok, eivätkä nuoret naiset pidä näitä asioita enää vain itsellään, Lehtomaa sanoo.

Fitnesspäiväkirjojen toisen kauden jaksot MTV Katsomossa!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme