Mainos
Mainos

Janni Hussi avautuu syömishäiriöstään: "Fitness-kilpailut puhkaisivat vanhat oireet takaisin"

Fitnesspäiväkirjat-tähti kirjoittaa fitness-harrastuksen tuoneen vanhat syömisongelmat takaisin pintaan.

Janni Hussi tuli tunnetuksi fitnessmalli-kilpailusta, jonka jälkeen hän kilpaili menestyksekkäästi urheilullisemmassa vapaaohjelmafitnessissä ja bikini fitness -luokassa.

Janni kuitenkin jätti kilpalavat taakseen dieettien verotettua liikaa jaksamista. Nyt Janni kertoo blogitekstissään sairastuneensa laihuuden tavoitteluun jo 12-vuotiaana.

Hän alkoi jättää koululounaan väliin ja käyttää ajan jumppaamalla vatsalihaksia koulun vessassa.

– Aamulla oli myös helppo skipata aamupala, sillä vanhempani lähtivät minua aiemmin töihin. Koulusta tullessani saatoin närppiä pieniä määriä ruokaa kotona, jos sitäkään.

– Jossain vaiheessa kun vanhempani rupesivat kiinnittämään huomiota syömiseeni laihtumisen takia, keksin keinoksi ottaa vain pienen määrän ruokaa lautaselle ja levittää sen koko lautaselle niin että se näyttäisi siltä, että siitä olisi syöty kunnon ateria. Öisin nousin seisomaan sängyn viereeni, koska tiesin sen kuluttavan enemmän kaloreita kun makaaminen, Janni kirjoittaa.

Janni sai hiljalleen syömisongelmansa kuntoon ja painonsa nousemaan normaalilukemiin. Hän alkoi treenata fitness-kisoihin, sijoittui hopealle SM-kilpailuissa, mutta elämäntapa vaati veronsa.

– Pitkään jatkunut treeni useita kertoja päivässä ja niukahko energinen ruokavalio ajoivat minut joskus ahmimaan. Saatoin ahmia kerralla helposti ruokaa 6000kcal edestä, jollen enemmänkin, riippuen vähän siitä mitä kaapista on löytynyt.

– Mieleni oli aivan sekaisin. Olin niin omassa fitness-kuplassani, että joka kerta peilin ohi kulkiessa tarkistin olenko kehittynyt. Onko vatsalihakseni paremmin näkyvissä, onko reiteni kiristyneet. Sosiaaliseen mediaan lisäsin aina iloisia kuvia, kuntokuvia ja kuvia omasta parsakaali annoksesta häshtägeinä tietysti #fitnesslife ja #elämäonihanaa. Todellisuus oli kuitenkin aivan muuta mitä annoin ymmärtää. Olin onneton ja väsynyt. En jaksanut kiinnostua mistään, olin flegmaattinen ja ahdistunut.

Janni kirjoittaa olevansa nyt, kahden vuoden taistelun jälkeen vihdoin terve.

– Luulen, että fitness-kilpailut puhkaisi minulla vanhat oireet takaisin. Olinkin yhtäkkiä kontrollissa taas vartalostani ikään kuin ”luvan kanssa”. Sitä en sitten tiedä, jos olisin lähtenyt kilpailuihin ikään kuin ”puhtaalta pöydältä” ilman aiempaa syömishäiriötä, olisinko selvinnyt ilman ortoreksian puhkeamista. Vai oliko kaikki suorittaminen mikä sai sen aikaan, tv-tähti pohtii.

Jannin blogiin tästä linkistä.

Fitnesspäiväkirjat toisen kauden jaksoin AVAlla torstaisin kello 21

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme