Mainos
Mainos

Janni Hussi paloi loppuun ja kamppaili syömisen kanssa: Ajatukseni olivat sairaita

Fitnesspäiväkirjat-sarjassa elämäänsä avaava Janni Hussi kävi läpi pitkän kamppailun jätettyään fitness-kisalavat taakseen.

Fitnesspäiväkirjat-sarjan toisella kaudella päästään keväällä jälleen kurkistamaan rohkeiden naisten elämään, joiden arkea määrittää suurelta osin liikunta. 

Elämäänsä raottavat tankotanssijamestari Oona Kivelä sekä fitness-mimmit Eevi Teittinen ja Nanna Karalahti. Uutena tuttavuutena ohjelmaan liittyy myös Janni Hussi.

Nykyään Kanadassa jääkiekkoilijarakkaansa Lauri Korpikosken kanssa asuva Hussi tuli tunnetuksi fitnessmallina ja -kisaajana. Vuonna 2014 nainen kuitenkin teki täyskäännöksen elämässään ja päätti jättää kisalavat lopullisesti taakseen.

Hussi oli jo pitkään tehnyt useita asioita samaan aikaan, eikä tahti osoittanut hidastumisen merkkejä. Lähipiirinkin huomauttelut kaikuivat kuuroille korville.

–  He huomasivat asian ennen minua. Äitini oli huomautellut jo pidemmän aikaa, että onkohan sinulla nyt vähän liikaa kierroksia ja kyllä Laurikin yritti siitä sanoa. Olen kuitenkin sellainen ihminen, että minun pitää oppia asiat kantapään kautta, nainen naurahtaa.

Muutoksen tekeminen vaatikin lopulta yhden pysäyttävän hetken koirapuistossa.

– Heräsin siihen, että edes tennispallon heitto ei enää onnistu. Tajusin, että mieleni ja kroppani olivat täysin jumissa, Hussi muistelee käänteentekevää hetkeä.

Loppuunpalaminen oli raskas, mutta opettava kokemus. Vaikutukset näkyvät nyt kaikessa, mitä Hussi tekee.

– Se oli suuri käännekohta elämässäni. Arvomaailmani meni kokonaan uusiksi. Suhde itseeni muuttui täysin – nyt olen paljon armollisempi itseäni kohtaan. Fitness on minulle nykyään vain puhtaasti lifestyle, kisoihin en enää halua.

Käytännössä kisa-arjen jättäminen taakse näkyy treenimäärissä. Kisakaudella monia kertoja päivässä salilla huhkinut Hussi kuuntelee nykyään tarkemmin kehoaan ja toimii sen mukaan.

– Kisakauden treenimäärät olivat aivan jäätäviä. Nykyään jos lihakseni ovat kipeinä, en treenaa. Olen tehnyt tätä niin kauan, että osaan myös erottaa todellisen kivun tekosyypäivistä.

Ruokavalion muutos haasteena

Treenimäärien pudottamistakin haastavampaa Hussille oli kuitenkin kisadieettiä sallivampaan syömiseen tottuminen. Nainen kertoo kamppailleensa asian kanssa vuoden päivät, ennen kuin ajatusmaailma alkoi lopulta muuttua.

– Se vaati paljon aikaa. Aluksi minulle tuli heti huono fiilis, jos söin mitään muuta kuin kanaa, riisiä, tai muuta silloiseen ruokaohjelmaani kuulunutta. Halusin myös edelleen aina punnita ruoan, etten vain söisi vahingossa liikaa. Kyttäsin myös omaa painoani, Hussi kertoo.

– Minulla oli alitajuinen pelko, että jotenkin pullahtaisin. Jouduin tekemään paljon ajatustyötä sen asian suhteen, vaikka huomasin itsekin, että ajatukseni olivat sairaita.

Pysyvä muutos alkoi tapahtua vasta kesällä 2015.

Jos kuva ei näy, katso se tästä.

– Enää minulle ei tullut morkkis, jos jätin salitreenit väliin. Yhdessä vaiheessa aamujumppaa vetäessäni heräsin kello 3 ja olin kotona vasta illalla, enkä silloin mennyt enää salille. Aiemmin olisin ajatellut, että todellakin menen ja olisin pitänyt itseäni luuserina, jos olisin jättänyt menemättä.

Uusi elämä on tuonut mukanaan paljon vapauksia.

– Minun ei tarvitse enää syödessäni miettiä, onko tässä gluteenia, maitotuotteita, vääränlaista rasvaa tai liikaa kaloreita. Punnitsen itseni kerran kuussa, jos sitäkään. Osaan höllätä, nainen iloitsee.

Janni on aiemmin kertonut loppuunpalamisestaan muun muassa Me Naisten haastattelussa.

Miten Janni Hussin elämänmuutos näkyy arjessa? Paljonko Janni treenaa ja millaisia vinkkejä hän antaa liikunnan ilon löytämiseen? Seuraa Jannin tarinaa keväällä Fitnesspäiväkirjat-sarjan kautta!

Fitnesspäiväkirjat AVAlla keväällä 2016

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme