Mainos
Mainos

Janni Hussilta rankkaa tekstiä fitness-vuosista: Lavapaino 46 kiloa, keho sekaisin

Fitness-kisat taakseen jättänyt Janni Hussi avautuu rankasti fitness-vuosien vaikutuksesta kehoonsa.

Fitnesspäiväkirjat-sarjassa nähtävä Janni Hussi nousi julkisuuteen voitettuaan Fitnessmalli-kisan vuonna 2010. Nainen on niittänyt menestystä myös fitness-kisoissa, mutta luopui rankoista kisakausista lähes kaksi vuotta sitten.

Nyt nainen avautuu blogissaan siitä, millaiset jäljet fitness-vuodet jättivät naisen kehoon. Hussi kertoo painonsa vajonneen kisavuosinaan lavalle nousemisen aikaan 46 kilon tienoille. Kurinalaiset kisadieetit tekivät myös sen, että Hussin kuukautiset jäivät jokaisen dieetin tuloksena lopulta kokonaan pois.

– Tismalleen sama kaava jokaisen kilpailun kohdalla. Mikään lääkäri en ole, mutta kyllähän sitä nyt ihan maalaisjärjelläkin jo voi päätellä, ettei tuo kovin tervettä ollut. Silloin olin vaan niin omassa fitness-kuplassani, että ajattelin että ”noh, tämä nyt vain kuuluu tähän hommaan”, Hussi muistelee.

– Kisojen jälkeen painoni nousi aina nopeasti ja erityisesti kaksi ensimmäistä viikkoa nälkä oli aivan loputon. Olisin voinut syödä vaikka hevosen ja puolen tunnin päästä toisen. Mikään määrä apetta ei riittänyt tyydyttämään nälän tunnetta.

Hussi lopetti kisauransa kesällä 2014 loppuun palamisen seurauksena. Alun perin kovien kuukautiskipujen vuoksi aloitetusta hormoniehkäisystä hän luopui vajaa puolitoista vuotta sitten. Vaikka ero entiseen elämäntapaan on suuri, Hussin hormonitasapaino on vieläkin sekaisin.

– Olin käyttänyt hormoniehkäisyä kahdeksan vuotta putkeen ja rääkännyt kroppaani erilaisilla kisoilla ja dieeteillä. Nyt tästä lopettamisesta on kulunut vuosi ja 3 kuukautta, ja tässä edelleen odotellaan menkkoja. Tai joo, kyllähän ne tulee, ehkä noin 3 kuukauden välein. Tai 5:n. Milloin mitenkin, Hussi kirjoittaa.

– Tämä saa kyllä miettimään tosissaan, kuinka pahasti on oman kehonsa onnistunut sekoittamaan.

Rankoista dieeteistä huolimatta Hussi välttyi kisavuosinaankin sairastumasta esimerkiksi kilpirauhasen vajaatoimintaan, mikä on yleinen vaiva alalla.

– Jos olisin onnistunut sairastumaan parin vuoden kisailujen takia ja sen vuoksi söisin lääkkeitä lopun elämääni niin huhhuh. Villunväreet menee selkäpiitä pitkin. Mikään kisa tai muu ulkoinen asia ei todellakaan ole terveyden veroinen. Sillä hetkellä, kun täyttä höyryä valmistautui kisoihin, tuntui siltä, että ihan sama mitä käy niin läpi harmaan kiven vaan. Onneksi kuitenkin ymmärsin oman tärkeysjärjestykseni elämässä ennen kuin oli liian myöhäistä.

Fitnesspäiväkirjat AVAlla torstaisin kello 21

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme