Mainos
Mainos

Kuva: Vammat eivät haitanneet menestystä – Oona Kivelälle tankotanssin SM-kultaa

Tanssinumeroaan sopeuttamaan joutunut Fitnesspäiväkirjat-tähti vei tankotanssimestaruuden.

Moninkertainen maailmanmestari ja Fitnesspäiväkirjat-tähti Oona Kivelä voitti tankotanssin SM-kultaa.

Kivelä julkaisi Instagram-tilillään kuvan kisojen palkintojenjaosta.Oona Kivelä osallistui tankotanssin SM-kisoihin, vaikka hän joutui sopeuttamaan numeroaan vammoistaan johtuen.

Kivelä kertoi vammalistansa pituudesta.

– Kädessä olevat naarmut ja mustelma ovat nyt muutaman päivän vanhoja. Uudet liikkeet hakkaavat aina yhteen kohtaan kunnes oppii löytämään oikean tekniikan tekemiseen, Kivelä kuittaa kämmenen kokoisen mustelman ja käsivarren nirhaumat, Kivelä kertoi MTV.fille Fitnesspäiväkirjat-ohjelman lehdistötilaisuudessa.

– Koreografia tulee olemana melko pitkälti sama kuin Urheilugaalassa, joskin SM-kisoissa on kaksi tankoa, joista toinen pyörii.

Lisäksi Kivelän lonkankoukistaja repesi.

– Normaali ihminen sanoisi tässä kohtaa, että SM-kisoihin ei osallistuta. Ne ovat kuitenkin olleet viimeksi viisi vuotta sitten, joten nyt on vaan mentävä, Kivelä sanoi MTV.fi:lle.

Naisen kädet ovat lajissa todella kovilla.

– Minun onneni tässä on se, että repeämä on sellaisessa paikassa, jonka käyttämistä voin vähän kiertää ja välttää. Jos repeämä olisi olkapäässä, niin kisoihin ei oltaisi nyt menossa. Nyt kun se on lonkankoukistajassa, niin voin tehdä liikkeet osittain siten, ettei rasitus kohdistu niin paljoa vasempaan lonkankoukistajaan.

Kenkkuilevan lonkan lisäksi Kivelää vaivasi vielä hänelle tehdyn sylkirauhasleikkauksen jälkimainingit. Leikkauksessa poistettiin naisen sylkirauhasessa sijainnut harmiton patti.

– Tässä on puolitoista kuukautta leikkauksesta ja olin reilu viikko sitten kontrollissa. Hermotus ei pelaa ja kasvot eivät liiku niin hyvin. Koko ajan se muuttuu paremmaksi, mutta siinä voi mennä jopa puolitoista vuotta, että hermotus on ennallaan, urheilija sanoi.

Oona Kivelä on yksi Fitnesspäiväkirjat-ohjelman tähdistä. Sarjassa päästään sukeltamaan tankotanssin maailmanmestarin arkeen, matkustamiseen ja treeneihin.

Fitnesspäiväkirjojen 2. kausi alkaa AVAlla 14.4.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme