Mainos
Mainos

Kuvat: Leikkauksesta toipuvan tankotanssijan kroppa kovilla – repeämiä ja nirhaumia

Maaliskuun puolessa välissä pidettävät tankotanssin SM-kisat lähestyvät. Moninkertainen maailmanmestari ja Fitnesspäiväkirjat-tähti Oona Kivelä aikoo osallistua, vaikka hän on joutunut sopeuttamaan numeroaan vammoistaan johtuen.

Fitnesspäiväkirjat-ohjelmaa tähdittävä tankotanssija Oona Kivelä nappasi maailmanmestaruuden viimeksi syksyllä 2015 International Pole Championship -kilpailussa Hong Kongissa.

Fysiikan lajeja uhmaava urheilija harjoittelee koko ajan uusia liikkeitä. Ruhjeilta ja revähdyksiltä ei voi välttyä. Urheiluvammojen lisäksi naisella on edessä jopa puolentoista vuoden toipuminen operaatiosta, jossa häneltä katkaistiin kasvohermo.

SM-kisoja ei ole tankotanssissa useampaan vuoteen järjestetty. Kivelä kokee, että kilpailun väliin jättäminen ei hänen kohdallaan ole vaihtoehto. Sitkeyttä tarvitaan, sillä tämän hetkinen vammalista on pitkä.

– Kädessä olevat naarmut ja mustelma ovat nyt muutaman päivän vanhoja. Uudet liikkeet hakkaavat aina yhteen kohtaan kunnes oppii löytämään oikean tekniikan tekemiseen, Kivelä kuittaa kämmenen kokoisen mustelman ja käsivarren nirhaumat, Kivelä kertoo MTV.fille Fitnesspäiväkirjat-ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Mustelmat ja nirhaumat ovat tanssijan pienin murhe. Voimakastahtoinen nainen ei aio jättää SM-kisoja väliin, vaikka vastoinkäymisiä kunnon puolesta on enemmänkin. Alla Kivelän julkaisema Instagram-video power spin -liikkeestä, joka uusimmat mustelmat ja nirhaumat aiheutti.


– Koreografia tulee olemana melko pitkälti sama kuin Urheilugaalassa, joskin SM-kisoissa on kaksi tankoa, joista toinen pyörii. Syy lähes samaan esitykseen on tämä melko äskettäin ollut leikkaus, jonka arpi haittaa pään kääntymistä.

– Lisäksi lonkankoukistajani repesi, ja se on vaivannut kroonisesti pitkään. Normaali ihminen sanoisi tässä kohtaa, että SM-kisoihin ei osallistuta. Ne ovat kuitenkin olleet viimeksi viisi vuotta sitten, joten nyt on vaan mentävä, Kivelä sanoo MTV.fi:lle.

Lonkankoukistajan aiheuttama kipu on paikallista, mutta vaivan syy piti selvittää. 

– Olin magneetissa muutama päivä sitten. Lääkäri soitti eilen ja sanoi, että siinä on pieni repeämä. Se on tosi ärtynyt ja siellä on nestettä.

Positiivisuutta pursuava Kivelä näkee vammassaan myös lohdullisiakin puolia.

– Minun onneni tässä on se, että repeämä on sellaisessa paikassa, jonka käyttämistä voin vähän kiertää ja välttää. Jos repeämä olisi olkapäässä, niin kisoihin ei oltaisi nyt menossa. Nyt kun se on lonkankoukistajassa, niin voin tehdä liikkeet osittain siten, ettei rasitus kohdistu niin paljoa vasempaan lonkankoukistajaan.

Kenkkuilevan lonkan lisäksi Kivelää vaivaa vielä hänelle tehdyn sylkirauhasen leikkauksen jälkimainingit. Leikkauksessa poistettiin naisen sylkirauhasessa sijainnut harmiton patti. 

– Tästä on puolitoista kuukautta leikkauksesta ja olin reilu viikko sitten kontrollissa. Hermotus ei pelaa ja kasvot eivät liiku niin hyvin. Koko ajan se muuttuu paremmaksi, mutta siinä voi mennä jopa puolitoista vuotta, että hermotus on ennallaan, urheilija sanoo.

SM-kisoissa urheilijat taituroivat lavalla kahdella eri tangolla. Toinen niistä pyörii laakereilla, toisen ollessa staattinen. Tangot ovat kolmemetrisiä ja liikkeissä pyöritään vertikaali-, ja horisontaaliakseleiden ympäri.

– Haava on parantunut hyvin, mutta arpi kiristää ja estää tietyt pään liikkeet. Tämä aiheuttaa sen, että en näe tankoa tietyissä liikkeissä ja se on ärsyttävää ja jopa vaarallista. SM-kisaohjelmaan tehtiin muutoksia siten, ettei tule liikkeitä, joissa joutuisin katsomaan oikealta tangon paikkaa.

Oona Kivelä on yksi Fitnesspäiväkirjat-ohjelman tähdistä. Sarjassa pääset sukeltamaan tankotanssin maailmanmestarin arkeen, matkustamiseen ja treeneihin.

 Fitnesspäiväkirjojen 2. kausi alkaa AVAlla 14.4.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme