Mainos
Mainos

Kuvat: MM-tason tankotanssija Fitnesspäiväkirjoihin – lupaa käsitellä arkaa tabua

Tankotanssija Oona Kivelä esittelee arkeaan Fitnesspäiväkirjat-sarjan toisella kaudella.

Fitnesspäiväkirjat-sarjan toisella kaudella nähdään keväällä 2016 moninkertainen tankotanssijamestari Oona Kivelä, 32. Kivelä esittelee ohjelmassa katsojille rautaista kuntoa vaativaa kiehtovaa lajiaan ja vie meidät mukanaan kisamatkoille ympäri maailmaa.

– Ensimmäinen ajatukseni oli, etten missään nimessä lähde mukaan, Kivelä naurahtaa.

Mieli kuitenkin muuttui, kun Kivelä sai tutustua ohjelmaan tarkemmin ja kuulla, että saisi itse kuvata ohjelmaan päätyvän materiaalin.

Kivelän siivellä päästäänkin kurkistamaan arkisen treenin lisäksi maailmanluokan tankoilukisojen kulisseihin.

Nainen lupaa tuoda sarjassa esiin häpeilemättä lajinsa nurjatkin puolet.

– Se uhraus, minkä tulen tässä sarjassa antamaan kaikille kilpaurheilua seuraaville, on se, että näytän, miten se mentaalinen ja fyysinen valmistautuminen oikeasti tällä tasolla menee. Se on mielestäni ollut pitkään jopa eräänlainen tabu, Kivelä sanoo.

– Aion näyttää onnistumiset ja epäonnistumiset. Jos jossain tilanteessa ei ole glamouria, niin sitten sitä ei ole. Ja jos on, niin sitten saa olla. Minusta on tärkeää puhua siitä, mikä se mindsetting oikeasti on silloin, kun haluaa tosissaan voittaa.

Tabusta puhuessaan Kivelä viittaa myös siihen, että Suomessa voitonhalua ei aina uskalleta ääneen myöntää – ainakaan etukäteen.

– Olen voittanut monta maailmanmestaruutta, mutta minulla on silti yhä himo voittaa. Tämä on kuitenkin aika raakaa peliä: minulla on kovat vastukset. Suomessa huomaa monesti sen, ettei uskalleta myöntää, että halutaan voittaa. Sitä pitää aina vähän nöyränä, ikään kuin "vahingossa" voittaa. Itse olen ihan eri kaliiberia! Toivon inspiroivani esimerkilläni muitakin liikkujia.

Kevään lehdistötilaisuuden voi katsoa tästä:

Fitnesspäiväkirjat-ohjelman toinen kausi AVAlla keväällä 2016!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme